Најновије

СИРИЈСКИ ТИГРОВИ ДОБИЛИ НОВИ ЗАДАТАК: Одлазе из Хаме, јер ускоро почиње жесток окршај! Две опције су у игри! (ВИДЕО)

Елитне сиријске снаге "Тигрови" се селе из северне Хаме у подручје под контролом владиних снага на западној обали реке Еуфрат, говоре најновији владини извештаји.

Командант Тигрова, бригадни генерал Сухеил ал Хасан (Фото: Правда)

Извор из Тигрова је потврдио ове извештаје и рекао да ће процес премештања трајати неколико дана. Међутим, одбио је да пружи додатне информације. Према про-владиним активистима, нова мисија Тигрова ће се супротставити претњи преосталих бораца Исламске државе у пустињи Хомса, која се налази између западне обале реке Еуфрат и источног Хомса. Снаге Тигрова могу покренути војну операцију у пустињи у наредних неколико недеља.

Распоређивање, које долази након одлуке САД да повуку трупе из Сирије, сугерише да елитне снаге могу такође да изврше неке осетљиве задатке у североисточном делу земље, уколико Дамаск постигне споразум са Сиријским демократским снагама (СДФ). Један од могућих задатака биће одбијање турске војске од планираног напада на регион.

Ердоган разговарао са Трампом. Погледајте ОВДЕ шта је одлучио.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрови већ дуже време чекају пред вратима Идлиба спремни да крену у напад на радикалне исламисте у овој сиријској провинцији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА