Најновије

Ево шта су Руси рекли на "претњу" британског министра одбране! Друго брод ће бити "присутан", али...(ВИДЕО)

Ратни брод који је Велика Британија послала у Украјину, упутиће снажну поруку руском председнику Владимиру Путину да је Британија солидарна са Украјином и да Русија не може да крши међународне норме, изјавио је британски министар одбране Гавин Вилијамсон, који борави у посети Украјини.

Британска морнарица (Фото: Јутјуб)

Британски брод "ХМС Еко", који је упућен у Црно море раније овог месеца, након што је Русија запленила три украјинска војна брода и ухапсила чланове њихових посада, Вилијамсон је посетио у петак у украјинској луци Одеси, преноси данас Би-Би-Си.

Министар је рекао да присуство британског брода исказује подршку Британије Украјини пред "растућом руском агресијом", а најавио је слање и додатних војних бродова као део константнијег британског присуства у Црном мору.

- Русији и председнику Путину кажемо да не могу да наставе да делују не марећи за међународно право и норме - истакао је Вилијамсон.

Он се, током посете Украјини, састао и с породицама 24 украјинска морнара који се још налазе у притвору и чекају суђење у Москви.

Не очекује се, међутим да ће "ХМС Еко" пловити Керчким мореузом надомак Крима где је дошло до инцидента, додаје Би-Би-Си.

Москва је овај брод британске Краљевске морнарице, који је некада коришћен за сакупљање података о океану, назвала - шпијунским.

Прочитајте ОВДЕ на шта то Руси упозоравају Американце док не буде прекасно.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА