Најновије

СОЦИЈАЛИСТИ ДАНАС БИРАЈУ ЛИДЕРА: Хоће ли Дачић узети и четврти мандат?

Социјалисти ће у суботу, на десетом партијском конгресу, бирати лидера, а једини кандидат је актуелни председник Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Осим председника странке на јубиларном скупу, који се одржава у Сава центру, под слоганом "Ми стојимо постојано", гласаће се и за нови састав главног одбора, као и статутарне и надзорне комисије. Одлуку о органима странке донеће 2.700 делегата из партијских организација из целе Србије.

Ако му делегати на конгресу, као што се очекује, потврде поверење, Дачић ће у наредном периоду предложити тим потпредседника, као и кандидате за Извршни одбор. Дачић је на челу социјалиста од 2006, а лидерска позиција већ му је потврђена 2010. и 2014. Ако данас буде изабран, биће му то четврти мандат на челу СПС. Иначе, подршка Дачићу стигла је од посланика СПС Ђорђа Милићевића, који се у КЦС опоравља од тешке саобраћајне несреће:

- Недвосмислено шаљем подршку председнику Дачићу, који је искреним залагањем одржао партију и вратио је на политичку сцену Србије, на место које јој припада.

Опозиција вечерас поново излази на улице. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пропагандни спот СПС-а “Ми стојимо постојано”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА