Најновије

АМЕРИКА У НЕВЕРИЦИ: Погледајте кога још Трамп хоће да отпусти?!

Председник САД Доналд Трамп разговарао је са сарадницима о отпуштању председника Федералних резерви Џерома Пауела, јавила је агенција Блумберг.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Блумберг је, позивајући се на четири особе упућене у те разговоре, пренела да се Трампово незадовољство Пауелом, шефом америчке централне банке, појачало после овонедељног повећања каматних стопа и настављеног пада вредности акција на берзама.

Саветници блиски Трампу нису убеђени да ће амерички председник "кренути против" Пауела и надају се да ће се током празника одљутити. Поједини Трампови саветници су, такође, упозорили Трампа да би отпуштање Пауела био катастрофалан потез. Ипак, Трамп је последњих дана приватно више пута разговарао о отпуштању Пауела, наводи Блумберг, позивајући се на два неименована извора. Портпароли Беле куће, као и портпаролка Федералних резерви Мишел Смит, нису желели да коментаришу ове наводе.

Пауел је дошао на то место тако што га је Трамп именовао, а Сенат потврдио. Блумберг наводи да није све сасвим јасно у вези са могућношћу смењивања Пауела, али је јасно да би такву одлуку морао да потврди Сенат. Од новембра, када су одржани конгресни избори, са положаја су отишли или одлазе секретар за правосуђе Џеф Сешнс, шеф особља Беле куће Џон Кели, секретар за државну управу Рајан Зинке, као и секретар за одбрану Џејмс Матис.

Доналд Трамп дао отказ свом изасланику за Сирију и питања борбе против Исламске државе. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најсмешнији тренуци и скечеви Доналда Трампа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА