Најновије

И ФРАНЦУЗИ ИСПАЛИЛИ КУРДЕ: Дижу сидра из пустињског песка и беже! Лидер Курда поручује...

Потпредседник курдског Сиријског демократског савета (СДК), Ријад Дарар, изјавио је ове недеље за "Бас њуз" да му Француска није дала никаква обећања о њиховом остајању у Сирији.

Француска војска на паради у Паризу (Фото: Јутјуб)

- Ријад Дарар, један од лидера Сиријског демократског савета (политичко крило Сиријских демократских снага), изјавио је за “Бас њуз” да су Французи, као и остатак света, шокирани Трамповом одлуком о повлачењу, и да они сагледавају помно ситуацију. како би одредили наредне потезе - јавља “Бас њуз”.

Међутим, Дарар је објавио да, упркос томе што Французи ништа нису обећали, Сиријске демократске снаге (СДФ) имају више од једне опције за решавање ситуације.

- Сада имамо више од једне опције за решавање ситуације и спашавање региона. Али не журимо јер све треба да се уради на време – додао је он.

Недавно је делегација СДК-а отпутовала у Дамаск како би се састала са сиријским владиним званичницима и како би размотрили предстојећу турску војну инвазију у северном делу Сирије. Иако није постигнут никакав споразум, чини се да ће бити још једна рунда разговора између СДК-а и владе како би се пронашло решење за спречавање турске инвазије.

Хути објавили нови видео снимак. Погледајте ОВДЕ како обарају саудијски војни авион.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Француске војне снаге су имале удела у операцијама против Исламске државе како у Ираку (на страни владиних снага и Пешмерга), тако и у Сирији на страни курдских Сиријских демократских снага (СДФ)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА