Најновије

ИРАЧКИ ПРЕДСЕДНИК ОТКРИВА: Ево шта заправо доноси америчко повлачење из Сирије! Постоје две могућности!

Ирачки председник Бархам Салих изразио је наду у телефонском разговору са америчким државним секретаром Мајк Помпеом да ће повлачење америчких војника из Сирије допринети решавању сукоба и да неће резултирати новом ескалацијом насиља.

Председник Ирака, Бархам Салих (Фото: Јутјуб)

- Његова Екселенција је потврдила да би повлачење требало да буде катализатор мира заснованог на поштовању права Сиријаца и њиховој независној одлуци, а не да започне нову фазу насиља и интервенција – наводи се у прес служби.

Видео испод: Инаугурација новог председника Ирака, Бархама Салиха

Током разговора, Салих је такође нагласио да "Ирак не би требао да сноси терет међународних и регионалних напетости", а суверенитет земље и национални интереси морају бити заштићени. Помпео је опет потврдио америчку преданост наставку борбе против тероризма у Ираку. Разговори су уследили након што је портпарол Беле куће Сара Сандерс изјавила у среду да су САД почеле повлачење својих трупа из Сирије. Она је указала да повлачење војника не значи крај борбе Коалиције против терористичке групе Исламска држава. У саопштењу је уследила изјава председника Доналда Трампа поводом пораза Исламске државе у Сирији.

Сиријска војска кренула на Манбиџ. Погледајте ОВДЕ шта се тамо дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте каква је била битка за ирачки град Фалуџу. На једној страни ирачке снаге, Хашд ал Шаби, шиитске милиције, а на другој џихадисти Исламске државе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА