Најновије

ПАНИКА У АМЕРИЦИ: Руси успешно тестирали незаустављиве ракете! Осам пута су брже од звука, од њих нема одбране! (ВИДЕО)

Руска морнарица тестирала је 10 противбродских ракета типа "3М22 Циркон", јавио је ТАСС

3М22 Циркон (Фото: Јутјуб)

Ракете су погодиле циљеве удаљене неколико стотина километара. Према речима руског војног извора, пројектили су "изнова уништавали поморске мете док су се кретали хиперсоничном брзином".

Последња тестирања су спроведена 10. децембра, наводе амерички обавештајни извори за ЦНБЦ. Према њиховим речима, ови пројектили достижу брзину око три километра у секунди, што је осам пута брже од звука.Верује се да су они толико брзи да могу да избегну све тренутно оперативне противмере.

САД страхују да би Русија могла да 2021. године почне са масовном производњом ових пројектила и да би њена војска могла да почне да их користи до 2022. године.

- Прошлонедељни успешни тест је показао да су Руси способни да постигну континуирани лет, што је од суштинског значаја за развој хиперсоничног оружја. Оно што смо видели јесте посебно оружје које ће имати способност двоструке сврхе: може да се користи против мета на земљи, као и против пловила на мору - рекао је руски војни извор.

Очекује се да се пројектили типа "Циркон" нађу на крузерима класе "Киров", као што су Адмирал Накимов или Пјотр Велики. претпоставља се да се ови бродови тренутно модернизују и унапређују.

Русија такође ради на хиперсоничним крстарећим ракетама типа "Кх-47М2 Кинџал", која би требало да путује и 10 пута брже од звука.

То је још у марту ове године најавио руски председник Владимир Путин. Он је рекао да ће ти пројектили моћи да преносе нуклеарне бојне главе на даљину до 2.000 километара.

Раније овог месеца је америчка влада упозорила да "Кина и Русија раде на развоју хиперсоничног оружја, јер њихова брзина, алтитуде и способност маневрисања могу да победе највећи број антиракетних система".

- Нема постојећих противмера - речено је из америчке владе.

Прочитајте ОВДЕ све о Миг 35 са новим моћним оружјем. Погледајте видео.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА