Најновије

ШТО ТО НИСИ ПРИЧАО 1999. ГОДИНЕ! ШРЕДЕР ПОРУЧИО: Немачка да се дистанцира од САД! Не могу они да нам говоре с ким ћемо да тргујемо!

Бивши немачки канцелар и некадашњи лидер социјалдемократа Герхард Шредер сматра да Немачка треба одлучније да се дистанцира од Сједињених Америчких Држава.

Герхард Шредер (Фото: Јутјуб)

- Ја свакако нисам антиамериканац. Али суштина мојих залагања у спољној политици била је борба за релативну независност од САД - рекао је Шредер за "Велт ам зонтаг". То је, како је додао, било нарочито видљиво када су Немци одбили да учествују у рату у Ираку.

- Уз све заслуге Американаца за развој Немачке после 1945. године, сматрам да је таква позиција управо сада поново разумна. Јер суверена земља не сме да дозволи да јој САД говоре са којим земљама сме да тргује. То не иде - рекао је Шредер. Он се осврнуо и на захтеве Трампове владе Берлину да ограничи или обустави трговину са неким држама.

 - Иран, Кина, Русија: Ако се настави онда ускоро нећемо смети ни са ким да имамо економске односе. То је неприхватљиво за земљу зависну од извоза каква је Немачка. То мора да се каже и Американцима, уз сво поштовање и пријатељство - рекао је он. Такође, додао је, и кад је реч о гасоводу Северни ток, Американци врше снажан приритсак да се пројекат обустави.

- То не раде из љубави према Украјини, већ зато што желе сами да испоручују гас Немачкој - течни гас, лошији по квалитету, али зато скупљи него земни гас - рекао је Шредер.

Лазански открио све мањкавости Трамповог писма које је послао Вучићу и Тачију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Герхард Шредер остао је упамћен као један од главних протагониста НАТО интервенције на СР Југославију 1999. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА