Најновије

ТЕШКА ЛАЖ ВОДЕЋЕГ МЕДИЈА СИРИЈСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Американци се не повлаче из Сирије, а ево шта наводе као доказ (МАПА)

У знаку панике, новински портал "Хамурабијева правда" демантовао је да се Коалиција коју предводе САД повлачи из своје базе у сиријском подручју Ал-Танфа и деескалационој зони око базе. Про-опозициони блог је додао да је 22. децембра коалиција извршила ново снабдевање базе.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Коалиција је појачала снабдевање у близини Ал-Танфа како би осигурала оданост Команде револуционарне армије и коалиционих снага у обезбеђивању цивила у зони деескалације од 55 км - написао је портал “Хамурбијева правда” у кратком извештају.

Извештај блога је вероватно био пропагандни потез да се манипулише реалношћу, јер нико није потврдио да САД повлаче снаге из базе Ал-Танф. Штавише, извештај наговештава да се Коалиција не намерава повући, што је у супротности са недавним изјавама званичника Пентагона и Команде револуционарне војске.

Лидер групе коју подржавају САД, Мутхана Тала, потврдио је дан раније да га је Коалиција обавестила да ће се повући из Ал-Танфа убрзо као део одлуке америчког председника Доналда Трампа да повуче све америчке трупе из Сирије. Портал “Хамурабијева правда” има значајне резултате у ширењу пропаганде и лажних вести како би подигао морал сиријској опозицији. Овог септембра, блог је тврдио да је руска војна полиција ухапсила све припаднике сиријских снага противваздушне одбране који су одговорни за обарање руског извиђачког авиона Ил-20. Тврдња која је касније раскринкана од стране неколико извора.

Ирачки председник открива шта доноси америчко повлачење из Сирије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Занимљива теорија о Хладном рату на Блиском истоку

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА