Најновије

"Јужни ветар" освојио холивудску публику!

У ноћи између четвртка и петка у препуној сали WGA-a (Writers Guild of America), холивудској публици је премијерно приказан домаћи филм “Јужни ветар”, редитеља Милоша Аврамовића.

Фото-Промо

Свечану пројекцију, коју је са одушевљењем пратило више од 400 гледалалаца, организовале су Америчко -српска Асоцијација за Просперитет из Калифоније и дисрибутерска кућа Арт Виста из Београда.

Након пројекције приређен је коктел под спонзорством фирме Јагуар-Ландровер, а међу многобројним званицама на црвеном тепиху нашли су се и холивудска глумица српског порекла Лолита Давидовић са супругом Роном Шелтоном, редитељем и сценаристом, глумица Марија Каран, глумица и водитељка Нина Сеничар, Ненад Секулић, директор дистрибутивног центра Јагуара -Ландровера из Санта Монике, глумице Јелена Мрђа и Ана Стојановић, редитељ Михајло Станић,  глумац  и продуцент Александар Филимоновић, продуценти Мајкл Бреверман и Џери Кател, манекен Андреј Бикић, доктор Рад Радуловић спонзор премијере, као и многобројни успешни представници српске дијаспоре који живе у Јужној Калифорнији.

Пројекција филма “Јужни ветар” у центру филмске индустрије, уследила је након успешног приказивања у Њујорку, Торонту и Чикагу, а занимљиво је да је одржана у чувеној сали Удружења сценариста Америке, у којој су иначе у току представљање филмова који су се нашли у трци за номинације за награде Оскар и Златни Глобус.  

“За нас у дијаспори ово је више од пројекције, то је прилика да будемо у контакту са нашим уметничким остварењима али и да подржимо нашу културни понуду. Овај фим је брутална стварност живота у Србији али и оцртава све наше особине које нас чине посебним. Пројекцијом у WGА обновили смо рад наше организације А.С.А.П. која је посвећена неговању сарадње међу нашим људима, а самим тим и очвршћавању нашег националног корпуса”, каже Марина Швабић, председник Америчко-српске асоцијације за просперитет и организатор пројекције. Иначе, А.С.А.П. је непрофитна организација стара преко 20 година, која је поново заживела прошле године са намером да буде онлине и оффлине платформа која служи мрежи наших сународника и омогућава обједињавање припадника српске дијаспоре који живе у Калифорнији.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА