Најновије

ТОТАЛНА СУПЕРИОРНОСТ! Руска војска добија потпуно нови арсенал 2019. године - Арктик чврсто остаје у рукама Кремља (ВИДЕО)

Руско министарство одбране представило је шта све планирају да ураде у долазећој 2019. години, између осталог развој најновијих хиперсоничних ракета, усавршавање напредне класе подморница Бореј и завршетак операције чишћења Арктика.

Руска база на Арктику (Фото: РИА)

Овај годишњи извештај је представио Министар одбране Русије Сергеј Шојгу председнику Владимиру Путину. Приказан је велики број статистичких података, од процента савременог оружја које је стављено у употребу до количине новца која је уштеђена увођењем нових електронских картица за војнике.

Ове, 2018. године, руска војска је тестирала брзину испаљивања балистичких ракета, што је кључно у случају општег нуклеарног рата и претње међусобног уништења. Један од тестова је изведен на подморници Јуриј Долгоруки у Белом мору, близу Камчатке. Са подморнице су испаљене четири ракете Булава, што је први пут да је такав бараж испаљен са подморнице класе Бореј.

Други тест је било испаљивање 12 Х-101 крстарећих ракета са бомбардера Ту-160 на Арктику.

Ново убитачно оружје у руском арсеналу је хиперсонична ракета Кинџал, која је тренутно у тест-фази, али без обзира на то авиони Миг-31 патролирају Црним и Каспијским морем наоружани баш овим ракетама.

Шојгу је такође поменуо тестове ласерског система Пересвет. Није позната права сврха овог мистериозног оружја, али се претпоставља да је Пересвет прави одговор на америчко јачање анти-балистичког ракетног штита.

Потврђени су и тестови нуклеарне подморнице Књаз Владимир. Ова напредна класа подморница Бореј-А има савременије стелт и комуникационе компоненте у поређењу са основном класом Бореј. Књаз Владимир ће ући у употребу у склопу руске морнарице 2019. године.

Још једно оружје које ће дебитовати 2019. године је хиперсонична једрилица Авангард.

Следеће године ће бити завршено велико чишћење Арктика, од свог крша који је остављен после повлачења војске по паду Совјетског Савеза.

Путин је узео ствар у своје руке и представио план у 7 тачака који ће сачувати Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Russia Today

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА