Најновије

ТРАМП ИСПРОЗИВАО МЕРКЕЛОВУ ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА: Ти, Ангела! Откривено шта се дешавало иза кулиса НАТО самита и ко је био на чијој страни!

На последњем дану НАТО самита у Бриселу, Ангела Меркел, немачка канцеларка, предложила је хитан састанак иза затворених врата. Хитан случај је био наводно Доналд Трамп.

Меркел и Трамп (Фото: Јутјуб)

Неколико минута пре тога, председник САД је наводно стигао на вечерњу сесију где су председници Украјине и Грузије говорили о својим земљама које теже да приступе Алијанси. Трамп је прекинуо њихову презентацију и вербално напао чланове НАТО, упутио им је увреде и оптужио их да су "слободни јахачи" на америчкој моћи.

Запретио је и да ће отићи "својим путем" уколико они не буду моментално платили више новца за одбрану. Свој бес је центрирао на Меркелову, европског демократског лидера који је најдуже на фукцији. 

"Ти, Ангела", наводно јој се прекорно обратио.

НАТО лидери наводно су били запањени оним што су назвали "бизарним спектаклом" Трамповог говора. Друга жена, председница Литваније Далија Грибуаускајте, стала је у одбрану канцеларке. Немачка је послала трупе како би жатитили Литванију од Русије, поентирала је. Дански и норвешки премијер такође су стали у одбрану канцеларке.

У углу собе, Меркелова је правила стратегију са другим Европљанима како да зауставе Трампа. На крају, Марк Руте, премијер Холандије, понудио је председнику оно што је највише желео: пут ка победи. Руте је приметио да чим је Трамп преузео функцију, да су НАТО чланице подигле њихове буџете за одбрану у укупном износу од 70 милијарди долара. Узмите победу, позвао је председника. Трамп је управо то урадио.

Затим, када је изашао са састанка пред новинаре, амерички председник је лагао тврдећи не само да су савезници капитулирали пред њим, него да су рекли и да ће узети у обзир његов захтев да подигну годишње трошкове за војску на четири одсто. Председник Француске Емануел Макрон одмах је објавио саопштење у којем побија такве тврдње. 

Прочитајте ОВДЕ све о новом Минхенском споразуму против Русије.

Извор: Курир/Newyorker

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Трамп понизио Меркелову пре годину дана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА