Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Једва чекам да се заврши истрага и утврди кривица за несрећу код Ниша! Неће бити само оставке већ и ...

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да једва чека да се заврши истрага поводом судара воза и аутобуса, који се догодио у петак код Ниша, и да се што пре утврди ко је све одговоран за ту несрећу.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Михајловић је, упитана да прокоментарише изјаву директора полиције Владимира Ребића да није само возач аутобуса одговоран за ту несрећу, те да су могући даљи кораци и утврђивање надлежних органа који нису контролисали рад локалне самоуправе, односно надлежно министарство - Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, казала да Ребић у делу изјаве која се тиче Железнице и Министарства није био у потпуности прецизан.

- Истрага се води и једва чекам да се истрага заврши. Морамо да знамо имена и презимена свакога ко год да је одговоран и у било којој институцији да се налази. Слушајући део који је изјавио директор полиције у делу у којем се помиње Железница и Министарство, нисам баш сигурна да је био потпуно прецизан, нити да је располагао потпуним информацијама”, казала је Михајловић новинарима у Земуну.

Истакла је да очекује крај истраге свакога дана, те да ће истог тренутка када се буду знали одговорни, они и одговарати. 

- Уколико постоји било каква одговорност, ако је директор Железнице одговоран, он не би само подносио оставку, већ би био кривично гоњен и то се односи на све, казала је Михајловић, одговарајући на питање да ли би неко из надлежних институција требало да поднесе оставку због тог удеса.

Како је навела, за сада, према истрази, један је одговоран, а даље ће се од директора полиције сазнати ко је тачно - именом и презименом, одговаран.

- Ако их има више, то би требало што пре да знамо. Једва чекам да се заврши истрага, дајте што пре да сви знамо ко је одговоран. Ја сам врло добро проверила све, тачно се зна ко је за шта надлежан, чини ми се да ту има најмање надлежности о којој ви сада говорите, рекла је Михајловић упитана да ли осећа одговорност због тог несрећног случаја.

Пет особа је погинуло, а више од 26 повређено када је у петак воз ударио у аутобуса, на пружном прелазу у Доњем Међурову код Ниша.

Прочитајте ОВДЕ све захтеве мештана а поводом ове несреће.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА