Најновије

НОВА УЦЕНА ЕУ: Брисел прети Србији увођењем виза!?

Брисел није у потпуности задовољан визном политиком Србије и да очекује од ње да усклади своју политику у тој области са Европском унијом, ако не жели да доведе у питање свој "бели шенген".

Пасош (Фото: Pixabay. com)

- У последњем извештају Европске комисије о напретку Србије наведено је да наш визни режим није у складу са Унијом када је реч о чак 17 земаља које су, иначе, под будним оком Брисела (укључујући Русију, Кину, Индију, Турску)... па Брисел тражи да Београд умањи ''одступање'' од заједничке визне политике Уније - пишу Новости. 

Београдски дневник подсећа на изјаву министра спољних послова Ивице Дачића да ће кључни критеријум бити статистички подаци, односно бројке које показују да ли постоји повезаност између безвизног режима и повећања броја миграната или азиланата из неке државе.

"Новости" преноси и изјаву Игора Новаковића, координатора Националног конвента за поглавље 31 (спољна, безбедносна и одбрамбена политика) у преговорима о чланству у ЕУ, да је Србија, када су јој укинуте визе за ЕУ, постала придружена чланица Шенгенског споразума, па самим тим мора и да спроводи и политку Уније у тој области.

- Ми имамо суверено право да дајемо безвизне режиме другима, али само до оног момента док то не дође у колизију са обавезама које смо преузели дда бисмо били на безвизном режиму ЕУ - каже Новаковић.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да НАТО достави приручник ко може на север Косова.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Од 01.01.2019 без радне визе у Немачку?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА