Најновије

МИЛО ПРИСВОЈИО КОМИТЕ: Прећутао да су били Срби

У Никшићу је данас, на Тргу Саве Ковачевића, откривен споменик комитама.

Мило у Никшићу (Фото: Јутјуб)

Том приликом је председник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да је време показало да жртва црногорских комита није била узалудна.

„Људима који нису пристајали ни на туђинско, ни на савезничко ропство и понижење. Који нису пристали да Црне Горе више не буде, да се поништи њена велика историја. Данас им држава Црна Гора са осећањем дубоке захвалности одаје признање за њихово античко јунаштво. Слободна, независна, просперитетна и уважена Црна Гора, за какву су се борили и коју су сањали“, рекао је Ђукановић.

Рајко Поповић је казао да као потомак комита да је љут и разочаран, иако би требало да се радује, због чињенице да се историја прекраја, и говоре неистине, док је Игор Дамјановић казао да Павлу Ђуришићу, по данас демонстрираној логици Мила Ђукановића, онај споменик у Горњем Заостру био би мало, Павле постхумно заслужује и орден хероја антифашистичке борбе“

Потомак зеленаша: Сви Црногорци су Срби

Као потомак „зеленашке“ породице и која је у ужој фамилији имала у комитском покрету и жртава требао бих да се данас радујем подизању споменика у Никшићу, али прекрајању историје и нетачних података зашто се борио комитски покрет и који су циљеви њихови били остављају ме љутог и разочараног, написао је Рајко Поповић на свом фб профилу, коментаришући „свечаност“ у Никшићу.

Треба за вазда рећи истину да тада није било ниједног Црногорца који се национално изјашњавао као Црногорац, но сви листом били Срби.

- Већина тадашњих комита ако не сви су били за стварање заједничке државе али да се врате краљ Никола и Петровићи, фактички био је то династички сукоб деде и унука, нагласио је Поповић.

- Данашњи говор Мила Ђукановића у Никшићу где се Србија и српска војска сматра за окупатора заиста не пије воду, а тек лицемерно постављање венца од стране СУБНОР-а чији су преци убили неке од тих комита једноставно поделе се и даље настављају и ако подржавам изванредан текст Марка Ковачевића, нагласио је он.

Пола од ових људи је дошло да види господара, а већина бјелашки потомци. Ојха!

Игор Дамјановић, аналитичар и колумниста се на свом фб профилу осврнуо на откривање споменика комитима у Никшићу.

Он је указао да кад би Србија применила логику Мила Ђукановића под хитно би требала да подигне споменике генералу Милану Недићу, пуковнику Танасију Динићу и војводи Кости Пећанцу, херојима у Првом, а колаборационистима у Другом светском рату, написао је на свом Фејсбук профилу, Игор Дамјановић, аналитичар, поводом откривања споменика „Комитског покрета“ у Никшићу.

Дамјановић: По Миловој логици Ђуришић постхумно заслужује орден

Дамјановић је цитирао Мила Ђукановића, који је по његовим речима „свечано открио зелено стакло у каменом раму“:

„Следбеници те идеје из времена Комитског покрета, али и касније, завршили су током Другог светског рата као сарадници окупатора. Без обзира на мотиве и намере које су их одвеле на ту страну, њихову колаборацију немогуће је оправдати. Као што због тога не треба заборавити и поништити њихове заслуге из ранијег времена.“

Анализирајући Милове речи, Дамјановић је додао шта се догодило са колабористима у Србији, међу којима је Недић у ишчекивању пресуде извршио самоубиство, док су Динића осудили и стриљали партизани после ослобођења, а Пећанца, због колаборације са немачким окупатором, ликвидирали су четници генерала Драже Михаиловића.

„Павлу Ђуришићу, по данас демонстрираној логици Мила Ђукановића, онај споменик у Горњем Заостру био би мало, Павле постхумно заслужује и орден хероја антифашистичке борбе“, закључио је Дамјановић.

О тајнама албанских агената прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Откривање споменика комитама у Никшићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА