Најновије

ТЕЛОХРАНИТЕЉ ОТКРИВА ДЕТАЉЕ АТЕНТАТА НА ПРЕМИЈЕРА: Чеда знао да ће убити Ђинђића, па побегао на скијање! Они су директно учествовали

Десет дана пре убиства Зорана Ђинђића 2003. године у Србију су дошли британски обавештајци и упозорили су да се спрема атентат на премијера. То је речено тадашњем шефу посланичке групе ДОС Чедомиру Јовановићу и заменику министра полиције Ненаду Милићу, који су се, уместо да хитно реагују и покушају да спрече трагедију, разбежали и нису учинили ништа.

Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Све то открива бивши Ђинђићев телохранитељ Милан Веруовић.

- Шта они после те информације раде...Ненад Милић не ради ништа, а Чедомир Јовановић одлази негде на скијање, не знамо где. Склања се из земље и пушта да се деси 12. март (датум атентата на Ђинђића). Они су пустили да се то догоди. Они су директни учесници у припреми и допуштању организације 12. марта и убиства Зорана Ђинђића! То је можда и кривична одговорност за њих, јер је непоступање кривица - рекао је Веруовић.

Након што су чули информације о угрожености премијера, требало је одмах да се укључи полиција, али су, сасвим супротно, учињени озбиљни пропусти у раду полиције, уверен је Веруовић.

- Ако је полиција после била у стању да распише потерницу и похапси све осумњичене, шта је било спорно да то и уради месец дана раније или десет дана раније, када их је британски обавештајац информисао. Говорило се да је за живота премијера мафија била јача од државе, а да је после убиства премијера држава постала јача од мафије. Тако су на један перфидан начин од жртве направили кривца - каже Веруовић.

Он подсећа да је након Ђинђићеве смрти требало да се именује специјални тужилац за организовани криминал и да се донесе закон о заштићеном сведоку, али се то одуговлачило.

- Пролонгирало се, а то је требало да се деси у Скупштини, где је управо Чедомир Јовановић био шеф посланичке групе владајуће коалиције ДОС. Сада још дубље сумњам да је Чедомир Јовановић био талац мафије и да је то пролонгирао - закључује Веруовић.

Чедомир Јовановић није био доступан за коментар, као ни Милић.

Амери повлаче војску из Сирије, а шаљу злогласне плаћенике. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА