Најновије

ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА СРБИЈУ: Амерички шпијунски авион "либерти" са Косова снима положаје српске војске! (ВИДЕО)

Специјални амерички шпијунски авион "МЦ-12 либерти" из ваздушног простора Косова снима положаје српске војске и прикупљене обавештајне податке дели са такозваном "војском Косова"! Ова летелица у Приштину је стигла у среду ујутро и већ је обавила више налета над севером покрајине.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Све ово потврђује војни коментатор Мирослав Лазански, који каже да Американци авион “МЦ-12 либерти” користе само у најважнијим мисијама у свету. Лазански каже да је “либерти” стигао у Приштину са основним задатком да надгледа алтернативне правце за прелазак преко административне линије између Косова и централне Србије.

- Америка има 13 таквих авиона. Реч је о летелици за осматрање, извиђање и обавештајну делатност, а може да лети и осматра и ноћу. Оперативно је у употреби од 2009. године и први пут је коришћена у Ираку. Авион има пилота и копилота, као и два оператора. Код нас је дошао вероватно да надгледа алтернативне правце улаза преко административне линије - наводи Лазански.

Према његовим речима, постоји и могућност да је основни задатак “либертија” да испита положаје српске војске у јужном делу централне Србије.

- Тај авион не мора да уђе у ваздушни простор Србије да би нас снимао јер има могућност бочног скенирања свега што се догађа у инфрацрвеном спектру на земљи, једно педесетак километара од административне линије - објашњава Лазански, који нема никакву дилему да Оружане снаге САД шпијунирају Војску Србије.

- Они шпијунирају положаје српске војске, њихов распоред и бројност, али и алтернативне правце за које сумњају да Србија користи да дотури лекове и храну на север покрајине мимо такса од 100 одсто које је увела Приштина... Нема никакве дилеме да Пентагон шпијунира српску војску! Оно што може бити јако опасно јесте сумња да САД све прикупљене обавештајне податке деле са такозваном 'војском Косова" и тако практично раде за њих. А знамо да су из Приштине најавили да ће та 'војска' ускоро бити распоређена и на северу покрајине. Албанци су, дакле, после обуке војника и испоруке опреме попут џипова "хамер", од Американаца сада добили и ваздушну подршку - упозорава Лазански.

Амери све нервознији

Игор Бечић, председник Одбора за контролу служби безбедности, коментаришући ове наводе подсећа да Шиптари “пуцају по свим шавовима”.

- Велике су несугласице међу приштинским лидерима, а Американци су све нервознији због пројекта у који су претходне администрације уложиле све. Ово је демонстрација силе, јер је тај авион дошао да испита положај Војске Србије у јужном делу земље, да изврши комплетну шпијунску делатност и настави притисак на Србију - закључује Бечић.

Војска лажне државе Косово није опасност по Србију, каже Лазански. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Полетање извиђачког авиона “либертија”

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА