Најновије

Зашто дијете не успевају, како слаткиши изазивају зависност, да ли је шећер зло нашег доба...

„Слатке приче“, едукативна, али и врло забавна књига, откривају психолошку и биолошку суштину глади и уживања у храни, учећи нас како да постигнемо и ситост и здравље и задовољство.

Фото-Лагуна

Научна утемељеност најважнија је одлика ове књиге, а оно што је чини „слатком“ јесте духовит начин на који су представљена савремена знања из психологије и медицине. Писане прецизним језиком врсног психолога, у узбудљивом ритму распричаног приповедача, „Слатке приче“ ће нас изненадити најновијим открићима и неутаживој глади, преједању, уживању у храни, магији слаткиша.


Зашто дијете не успевају, како слаткиши изазивају зависност, да ли је шећер зло нашег доба, шта су хормони среће, како то да вишак хране значи и вишак глади?


Одговарајући на питања која нас свакодневно окупирају, „Слатке приче“ ће из више перспектива сагледати феномен хедонистичке глади и помоћи нам да развијемо културу исхране и тиме унапредимо наш однос према животу уопште, и наравно, помоћи да не претерате са храном у време празника!


Слађана Јелић је завршила студије психологије на Филозофском факултету и последипломске магистарске студије неуропсихологије на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Ради двадесет година као клинички психолог у Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију.

 

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА