Најновије

ПОДВИЈА РЕП ИЛИ КУПУЈЕ ВРЕМЕ?! Столтенберг у име НАТО-а послао одважну поруку Русији! (ВИДЕО)

Крајем октобра, руске оружане снаге су саопштиле да је у последњих неколико месеци примећен значајан пораст активности извиђача НАТО на руским границама. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је у понедељак да је блок подржао идеју контроле наоружања и да је спреман за разговоре са Русијом.

Генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг (Фото: Јутјуб)

- НАТО је снажан заговорник контроле наоружања како би сви били сигурнији. Тражимо дијалог са Русијом и тежимо унапређењу односа, али да би то било могуће, Русија мора у потпуности поштовати своје међународне обавезе - рекао је Столтенберг новинарима. на састанку министара спољних послова држава чланица НАТО. Генерални секретар НАТО-а је рекао да ће министри иностраних послова разговарати о Споразуму о нуклеарним ракетама средњег домета (ИНФ).

Столтенберг је рекао да НАТО процењује ситуацију и предузима мере како би се осигурала безбедност свих чланица Алијансе. Изјава долази два месеца након што је Столтенберг рекао да је Алијанса спремна да настави дијалог о Споразуму о нуклеарном наоружању (ИНФ) са Русијом.
Говорећи даље, високи званичник је позвао на смиривање ситуације око најновијег инцидента у Керчком мореузу.

Дана 25. новембра три украјинска војна брода, “Бердијанск”, “Никопол” и “Јани Капу” - ушле су у руске територијалне воде и почеле да се крећу ка Керчком пролазу, који служи као улаз у море. Украјински бродови и њихова 24-члана посада ухапшени су и затворени у Русији након што нису одговорили на законит захтев да се зауставе. Руски председник Владимир Путин назвао је инцидент припреманом провокацијом, рекавши да се чини да је повезан с низим изјава украјинског председника Порошенка уочи председничких избора следећег пролећа. 

Русија и НАТО одржавају расправе о актуелним питањима преко Савета НАТО-Русија, који је основан 28. маја 2002. године. Савет је, међутим, суспендован од 2014-2016. године због ситуације у Украјини. Последњи састанак Савета НАТО-Русија одржан је у октобру у седишту НАТО-а у Бриселу.

ДНР одговорила на увођење ратног стања у Украјини. Погледајте ОВДЕ какву поруку шаљу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јенс Столтенберг уочи сусрета Комисије НАТО-Украјина

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА