Најновије

ТРАМП ОДУШЕВЉЕН: Си, Путин и ја заустављамо неконтролисано лудило!

Председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да је у америчко-кинеским односима протеклог викенда учињен велики искорак, пошто се с председником Кине Сијем Ђинпингом у Буенос Ајресу договорио о одлагању увођења нових царина и позвао Пекинг да финализује трговински споразум с Вашингтоном, а у ту причу уденуо је и председника Русије Владимира Путина.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

"Мој састанак у Аргентини (на самиту Г20) с председником Кине Сијем био је изванредан. Врло добре ствари ће се догодити", написао је између осталог Трамп на свом налогу на Твитеру.

"Сигуран сам да ћемо, у неком тренутку у будућности, председник Си и ја, заједно с председником Русије (Владимиром) Путином, започети разговоре о разумном заустављању онога што је постало велика и неконтролисана трка у наоружању. САД су потрошиле 716 милијарди долара ове године. Лудило!", додао је.

Он је нешто раније рекао да је Кина пристала да "смањи и укине" садашње царине од 40 одсто на аутомобиле који долазе у Кину из САД.

Трамп и кинески председник договорили су се у суботу у Буенос Ајресу да ће обуставити трговински рат у наредних 90 дана, што ће смањити вишемесечне тензије у односима две земље.

Током самита Г-20 У Аргентини споменут је податак који је пред судом 29. новембра изнео Мајкл Коен, бивши адвокат председника САД Доналда Трампа, о наводном поклону који су руском председнику нудили у "небодеру Трамп" који су амерички бизнисмени желели да граде у Москви. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејан Лучић - Кина је нова Америка, видимо да Ротшилд пребацује све паре у Кину!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА