Најновије

БИЛА ЈЕ СВЕДОК ШИПТАРСКОГ ЗУЛУМА И СТРАДАЊА СРПСКОГ НАРОДА: У манастиру у Ђаковици сахрањена бака Нада, вољена међу косметским Србима

Сахрањена преминула старица из манастира у Ђаковици. Уз опело којеје служио епископ рашко-призренски Теодосије, у недељу је у порти манастира Успења Пресвете Богородице у Ђаковици сахрањена Надежда Исаиловић (89),расељеним Србима из Ђаковице и верницима из метохијских средина познатија као бака Нада.

Грачаница на Косову (Фото: Јутјуб)

Према речима Симониде Ашанин из Удружења расељених Срба из Ђаковице, бака Нада која је свој живот посветила молитвама за читав српски народ, а поготову за повратак расељних Срба у Ђаковицу и на Космет, преминула у петак у болници у Косовској Митровици.

- Бака Нада била је једна од четири старице у овој светињи које су чувале и чивају трагове српства у нашем граду. Упркос свим потешкоћама са којима су суочене и тотално албанском окружењу, бака Нада нас је увек дочекивала са осмесима и радошћу и молила се о свим празницима да се ми расељени Срби из Ђаковице вратимо свом граду – истиче Симонида Ашанин подсећајући да су баку Наду расељени Срби из града видели протеклог Божића.

И док са жаљењем истиче да расељене током обиласка своје светиње за предстојећи Божић неће дочекати бака Нада, Симонида Ашанин, подсећа да је светиња у Ђаковици порушена у мартовском погрому 2004 године и да је потом освештана и обновљена 2007. године, а септембра 2011. године преображена у манастир који сада после бака Надиног упокојења чувају две монахиње и једна старица.

Хрвати настављају са отимањем српске културне баштине. Погледајте ОВДЕ шта су сада наумили.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Албанци често блокирају Србима приступ манастирима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА