Најновије

"ПОКРЕТ ПРОТИВ ВУЧИЋА ДОБИО НА СНАЗИ": Ево шта водећи светски медији извештавају о протесту у Београду! (ФОТО/ВИДЕО)

Неколико светских медија известило је о протесту "Један од пет милиона", одржаном у Београду, наводећи да су хиљаде људи шетале против власти председника Србије Александра Вучића.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Франс прес наводи да је покрет против Вучића добио на снази и да је четврте узастопне суботе против председника Србије шетало око 25.000 људи.

Демонстранти су, наводи АФП, прошетали без страначких обележја центром Београда у доброј атмосфери, неки су узвикивали "Вучићу, лопове", док су други носили транспаренте на којима је писало "Доста лажи".

Франс прес додаје да Вучића, ког описује као бившег ултранационалистичког екстремисту који је постао проевропски центриста, често оптужују за гушење медија и цивилног друштва.

АФП подсећа да Европски парламент у најновијем извештају "снажно охрабрује српске власти" да "побољшају ситуацију у области слободе изражавања и слободе медија" у земљи.

Ројтерс је у вести о протесту навео да су хиљаде људи узвикивале "Вучићу, лопове" док су мирно шетале центром града на четвртом протесту у исто толико недеља.

Демонстранти захтевају медијске слободе и престанак напада на новинаре и опозиционе политичаре, наводи Ројтерс.

Агенција са седиштем у Лондону додаје да присталице опозиционог Савеза за Србију говоре да је Вучић аутократа и да је његова странка корумпирана, што они, како се наводи, оштро негирају.

Ројтерс наводи да Вучићева Српска напредна странка има подршку 53,3 одсто бирача, према октобарском истраживању ЦЕСИД-а, а да опозиција, ако изађе на изборе уједињена, може да рачуна на око 15 одсто гласова.

Глас Америке је детаљно известио о протесту и навео да су демонстранти, између осталог, тражили оставку министра полиције Србије Небојше Стефановића.

Пре почетка шетње, окупљенима се на Платоу испред Филозофског факултета обратио глумац Бранислав Трифуновић који је рекао да би Небојша Стефановић требало да изброји колико има убистава у овом граду и земљи, уместо што на сликама броји колико је људи учествовало у протесту, навео је Глас Америке.

Трифуновић је грађанима поручио да уколико их питају ко је организовао протест, одговоре - председник Србије Александар Вучић, јер како је истакао, "да није њега не би било протеста", пренео је Глас Америке.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Вучић о протесту.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА