Најновије

ВУЧИЋ ПОВОДОМ ХАРАДИНАЈЕВЕ ИЗЈАВЕ: Покушаће да нас доведу до свршеног чина!

Председник Србије Александар Вучић указао је данас, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да нестају границе између Косова и Албаније, да ће Албанци покушати да целу међународну заједницу доведу до свршеног чина.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Мени је јасно да ће они да граде свој план. Када крајем марта буду избрисали границе тада ће укинути таксе према централној Србији и рећи да су спремни да разговарају, али са другачије позиције, уједињеног Косова и Албаније", казао је Вучић у изјави новинарима.

Објаснио је да ће Албанци наставити по фазама да раде и да се ради о нечему на шта је Београд упозоравао раније.

Указао је да му се чини да сада људи у свету почињу да добијају информације о томе, али не разуме како је то неком дозвољено да ради, јер би да смо ми урадили и десети део тога била бурна реакција.

"Видим колико смета снажна Србија. Када погледам оне у Хрватској, то је надреално шта они пишу и говоре, нема везе са реалношћу. Али разумете зашто то раде јер некима од њих не одговара јака Србија, желели би да је виде слабу као до скора. Немате шта да се љутите на то", објаснио је он.

Нагласио је да је за нас најважније да гарантујемо сигурност и безебдности људи на КИМ, да имају плате и живе безбедно.

Рекао је и да актуелно стање ствара велике проблеме и да је неопходно да се власти баме с тим, и не могу да се баве шетњама, већ послом.

На питање да ли је контактирао светске лидере у вези активности Албанаца Вучић је упитао директора Канцеларије за КиМ Марка Ðурића да ли се сећа колико је само у последња два три дана указивано на то.

"Када год позовете добијете увек исти одговор. Кога год добијемо од велике западноевроспке политике, али и свеукупне западњачке политике, и кажете која ће ваша реакција да буде одговор је: ''баш смо изненађени, нисмо видели то последње на шта нам указјујете. Хвала што сте нас обавестили, реаговаћемо у складу са својим могућностима и капацитетима''. После тога најчешће добијете једно велико ништа", рекао је он.

Указао је да он ни није очекивао некакву реакцију.

"Замислите да ми то радимо са РС. Пре неки дан неки су говорили да правим рат са Додиком против неког. Када сам то радио, осим да што нисам дозвољао да Србија буде понижена. Очигледно за неке људе не постоји и никада Србија не може да буде толико мала колико се они ње плаше да буде усправна, поносита и нормална земља", рекао је он.

Истакао је да ћемо наставити да чувамо своју земљу, да се за њу боримо и за будућност наше земље и деце.

Изразио је наду да ће идуће године бити више деце у Србији него ове.

На захвалност новинарке телевизије Мост за укључење новинара на КиМ у исплату косовског додатка, Вучић је казао да је то обавеза наше државе.

"Ви сте увек на КиМ где год да се нешто тешко деси. Од вас чујемо шта се догађа на КиМ и то је наша обавеза", рекао је он.

У Србији нико никада неће никога "вртети на ражњу"

Председник Србије Александар Вучић најоштрије је осудио претње које се упућују било коме због тога што другачије мисли и поручио да се он бори за Србију демократије, а не Србију у којој "ћете неког да вртите на ражњу".

На питање новинара како гледа на атмосферу која се креира у друштву у последње време, укључујући скидање неких емисија са програма, привођење новинара, Вучић је узвратио контрапитањем: "Који је новинар приведен, онај који је претио (Владимиру) Ђукановићу да ће га вртети на ражњу?"

"Мислите да је то леп говор, мислите да је то у реду? Да ли је то демократија, то је то за шта се залажете - ''фашитички вепру на ражњу ћеш се пећи'' ", упитао је он.

Додао је да се новинар који је то писао на Твитеру није представио као новинар већ под лажним именом јер, како је приметио, "тако то раде јунаци у Србији".

Вучић каже да тако нешто најоштрије осуђује, а да је на полицији да ради свој посао, јер, поручио је, нико у Србији никога неће да "врти на ражњу".

Како каже, приведени су сви који су претили Тањи Војтеховски и било ком другом, углавном онима који критикују власт, док они који су претили Барбари Животић нису, додајући да не зна зашто је то тако и да вероватно постоји неки разлог.

"А да неког вртите на ражњу у Србији, то није Србија за коју се залажем, у Србији коју ја водим нико никада неће вртети никога на ражњу нити се хвалити како је то богоугодно дело", казао је Вучић.

Према његовим речима, таква Србија никад неће победити, него Србија пристојних, одговорних, који воле ову земљу.

На питање новинара када је то тачно опозиција од њега тражила расписивање избора, он каже:

"Па, ја им нудим. Рачунам да када су тако моћни и снажни да желе изборе, то је ваљда природни захтев опозиције да хоће изборе, не мислите ваљда да треба да постоји неко друго место где људи треба да броје своје идеје, програме , планове...", рекао је Вучић.

Пожелевши свима срећну Нову годину, рекао је да би у следећој години желео да чује више аргумената.

"Ја бих волео да чујем аргументе да су ти тајкуни Ђилас, Јеремић и остали обезбедили рас од 5,5 одсто а не од минус 3,1 али кад чујем аргумент - окретаћемо вас на ражњу - онда ми је све јашно и какви су аргументи и какви су они који их заступају", рекао је он.

Вучић: Нека говоре сви шта хоће, а народ није ћорав, све разуме

Председник Србије Александар Вучић је осудио данас то што су поједини медији изложени нападима од стране опозиције, јер говоре истину о броју учесника протеста.

На питање како коментарише то што БИРН и поједине невладине организације износе "неистините информације по питању броја учесника протеста у Београду и да због тога поједини медији када кажу да је демонтраната много мање долазе у ситуацију да буду линчовани", Вучић је рекао да су "линчовани баш зато што говоре нешто што се није свидело онима који би да наметну своју истину".

"Само пустите нека сви говоре шта хоће, а није народ ћорав, све види и разуме. Немам апсолутно ништа против тога да свако говори шта му је воља и жеља. Једино, чини ми се да може и егзактно да се пребороји колико их је на протесту, али то некима не одговора. Али, не мислим да је то суштина", поручио је.

Каже да суштина долази на изборима, када људи гласају за програме и планове.

"Ако хоће изборе - имају изборе, ако неће, такође, и то је добро, то значи шетња и протести и то увек подржавам", казао је Вучић.

Упитан да прокоментарише то што је Вук Јеремић за њега рекао да "говори ирационално, јер је видно нарушеног здравља", Вучић је кратко рекао - хвала му на томе.

"Видно нарушнеог здравља у реду, то најбоље говори о моралу човека који је то изговорио. Људи неретко о себи најбоље говоре, него описујући друге", закључио је.

Прочитајте ОВДЕ какву је то поруку послао Путин из Москве.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА