Најновије

СРБИЈА ПАМТИ: Хвала кинеском амбасадору Лију Манчангу и народу Кине!

Српска десница изражава неизмерну захвалност амбасадору Народне Републике Кине Лију Манчангу јер је током дипломатског мандата у Београду допринео да односи Србије и Кине буду на највишем могућем нивоу.

Кинески амбасадор у Србији, Ли Манчанг (Фото: Јутјуб)

Српска десница подсећа јавност на залагање Народне Републике Кине, доследност у подршци српском територијалном интегритету које се посебно истакло када је Пекинг повео дипломатску битку да се Косово и Метохија у новембру поново нађе на дневном реду седнице СБ УН, пошто је вољом велике Британије пре три месеца одатле скинуто. Такође, подршка НР Кине против чланства терористичке самозване државе Косово у Интерпол, била је више него драгоцена, јер је НР Кина децидирано поштовала међународно право, упркос притисцима неких западних земаља да се потпуно уруши суверенитет Републике Србије.

- Народна Република Кина својим поступцима спречава Запад да “гурне под тепих” и заташка проблем јужне српске покрајне. Без несебичне помоћи НР Кине чињенице о страдању српског народа на КиМ би биле и даље игнорисане и прећуткиване - рекао је председник Српске деснице Миша Вацић, посебно истичући да Србија у Кини и народу Кине види своје најближе пријатеље, који су у најтежим тренуцима доследно остали уз Србију.

Србију и Кину поред нераскидивог деценијског пријатељства, вежу и стратешка партнерства која се огледају кроз економску сарадњу која доприноси развоју Србије, отварању нових радних места, али свакако је доприноси и лидерској позицији Србије у региону.

Да ли сте знали зашто Путин носи мајчин крст око врата. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амбасадор Кине Ли Манчанг током посете Крушевцу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА