Најновије

12 МИЛИОНА ТОНА! Канађани пронашли богатство у Србији, сада уводе британског партнера

Компанија "Ерин вентурес" склопила је уговор о стратешком партнерству са британском фирмом "ИнвестКо" о даљем заједничком истраживању руде бора у Србији.

Рудник (Фото: Pixabay. com)

Канадска компанија "Ерин вентурес" је у региону Пискања, недалеко од рудника угља код Баљевца на Ибру, пронашла резерве руде бора.

Како се претпоставља, бруто вредност руде већа је од две милијарде долара, по чему би се налазиште сврстало на треће по величини у свету. 

У складу са одредбама уговора, "ИнвестКо" треба да уложи нешто више од 20 милиона долара за наставак истраживања код Баљевца на Ибру. 

Након тога, уколико би дошло до отварања рудника, фирма из Велике Британије, која је специјализована за овакву врсту инвестиција, била би већински власник у том рудокопу.

Након склапања уговора о стратешком партнерству, Министарство рударства продужило је дозволу за истраживање "Ерину" до 2020. године са опцијом продужења те лиценце и у наредне две године. 

Иначе, према првој, прелиминарној студији изводљивости, овај рудник би могао да буде у функцији 21 годину. У том периоду, одавде би могло да се добије скоро 12 милиона тона бора.

Прочитајте ОВДЕ колико је новца намењено за инфраструктуру и шокирајте се износом.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српска металургија и рудна налазишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА