Најновије

АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ КУКАВИЧКИ ЗБРИСАО ПРЕД РУСКОМ ПАЦИФИЧКОМ ФЛОТОМ! Претходно се хвалили и лагали како су ушли у руске воде! (ВИДЕО)

Амерички разарач "Мек Кембел" наоружан вођеним ракетама није прошао даље од 100 километара од руских територијалних вода, изјавио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Амерички ратни бродови (Фото: Јутјуб)

Амерички разарач се кретао под присмотром руског великог против-подморничког адмиралског брода, авиона руске пацифичке авијације, кажу у руском Министарству одбране.

- У стварности, разарач “Мек Кембел” се није ни приближио руским територијалним водама ближе од 100 километара. Штавише, током свог проласка кроз међународне воде, амерички разарач је био под контролом и пратњом руског великог против-подморничког брода, који је био у непосредној близини америчког разарача, као и морнаричких ваздухоплова Пацифичке флоте – рекао је Конашенков. 

Напоменуо је да је Пацифичка флота предузела мере за контролу пловила, као и надгледање акција других ратних бродова у овој области.

- Једина ствар коју је демонстрирала посада америчког разарача био је неуспешан покушај да побегне снагама руске Пацифичке флоте која их је пратила. Тренутно, посада америчког разарача ”Мек Кембел” показује "своју храброст на удаљености од преко 400 километара од територијалних вода Руске Федерације у централном делу Јапанског мора - рекао је Конашенков.

Изјаве долазе након што је портпарол америчке морнарице Рахел Мекмар рекао 5. децембра да је “Мек Кембел” ушао у Јапанско море у близини залива Петар Велики да би испровоцирао руске бродове.

Нападнут Иран. Снажна експлозија у великој луци. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нове провокације Американаца, овог пута на Пацифику

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА