Најновије

ЧОВЕК ОД КОЈЕГ СТРАХУЈЕ ЦЕО НОВИ САД! Овако сада изгледа монстроузни силоватељ Пикасо који је на слободи: Откривени стравични детаљи о њему

Вишеструки силоватељ Душан Мургашки – Пикасо (59) из Новог Сада сексуално је злостављан као дете и од тада је психички оболео и постао насилан према девојчицама и женама.

Пикасо из Новог Сада (Фото: МУП)

Ово је Пикасовој комшиници открила његова мајка Даница, код које живи овај опасни напасник откад је изашао из затвора 30. новембра.

У петак је Пикасо одслужио трећу затворску казну због силовања, а укупно је провео на робији 25 година.

Прва Пикасова жртва била је спремачица у једној новосадској школи. Несрећну жену пресрео је у дворишту, одвукао је у околно жбуње и силовао. Истог дана је идентификован и ухапшен. Тада је осуђен на затворску казну која му је истекла у јулу 1998. године.

Свега три месеца касније, Мургашки је поновио злочин. Половином октобра 1998, трагајући за следећом жртвом, ушао у једну новосадску школу. У школском ходнику налетео је на, тада четрнаестогодишњу ученицу Д. С. коју је под претњом одвукао у школски тоалет, где ју је силовао. Након бруталног чина, Мургашки је и тада побегао са лица места, али је убрзо ухапшен и осуђен на вишегодишњу затворску казну.

Полиција је 1. децембра 2008. године, након вишедневне потраге ухапсила Пикаса, осумњиченог да је 22. новембра 2008. године ушао у стан средовечне Новосађанке и силовао је.

По изласку са робије отишао је право код мајке, у стан у Улици Антуна Урбана у новосадском насељу Сателит. Станари овог насеља су у страху откад је вишеструки силоватељ поново дошао у њихов крај. Јуче је било пусто испред зграде и ретко су наилазиле комшије.

- Душан скоро и не излази из стана, а од петка је виђен само једном, у пролазу испред улаза у зграду. У последње време нисам виђала много ни његову мајку Даницу. Она је, иначе, дивна жена, која скупља хуманитарну помоћ за Црвени крст и повремено допуњује пензију поспремањем станова - прича Пикасова комшиница Ј.Л. (74).

Пре неколико година, каже она, Даница јој је испричала да је њен син Душан психички болестан јер је као дете био силован и да га је та траума, вероватно, подстакла да злоставља девојчице и жене.

- Даница ми, међутим, није открила ко је и када силвао њеног сина. Само ме је питала да ли постоји могућност да Душан по изласку из затвора буде одмах трајно смештен у неку психијатријску установу. И она је свесна да њен син у сваком тренутку може поново да нападне неког - каже комшиница.

Обавештени и у школи

Пикаса се сећа и друга комшиница М. Ш. (64) која је забринута за своју унуку од када је овај изашао из затвора.

- Дуго живим у овом крају и сећам га се, иако сам га последњи пут видела пре 20-ак година. Сада га можда не бих ни препознала да прође поред мене. Сазнала сам да је изашао из затвора још пре него шта се та вест појавила у медијима. Одмах сам о томе обавестила управу школе коју похађа моја унука како би били на опрезу. Уплашена сам за унуку, она похађа седми разред - испричала је М.Ш.

Иначе, излазак серијског силоватлеља из затвора посебно је забринуо родитеље девојчица које похађају основну школу која се, као и вртић, налази око сторину метара од зграде у којој станује Мургашки. Од објављивања вести да је Пикасо на слободи, знатно је повећан број родитеља који чекају децу испред школе.

Дачић најавио велику победу Србије, због овога се Приштина спрема за рат! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА