Најновије

КАДРИ ВЕСЕЉИ ХИТНО ОТПУТОВАО У САД! Са Американцима прави детаљан план за...

Председник косовског парламента Кадри Весељи отпутовао је у посету Сједињеним Америчким Државама, током које ће одржати састанке са високим званичницима америчке владе и Конгреса, наводи приштински лист "Телеграфи".

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

На састанцима у Вашингтону и Њујорку, како се наводи, Весељи ће разговарати о сарадњи и пријатељству између две стране, као и о наставку америчке подршке Косову у свим областима. Весељи ће, такође, боравити у америчкој савезној држави Ајови, додаје "Телеграфи". Још један приштински лист, "Коха диторе", писао је раније да ће Весељи данас путовати у САД ради консултација о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску.

Позивајући се на своја сазнања из скупштинских изора, "Коха" је навела да ће Весељи у САД боравити неколико дана и да се очекује да ће имати састанке са високим званичницима Стејт департмента. Ова посета, навели су исти извори, биће реализована пре седнице парламента 14. децембра, када ће се посланици изјаснити о пакету закона о трансформацији КБС у војску. "Коха" је писала да ће Весељи отпутовати у САД како би координисао послове са америчком државом пре него што се изгласају нацрти закона о војсци, као и да би потписао неколико споразума који имају за циљ снабдевање војске Косова наоружањем.

- Циљ посете су координације са америчким партнерима пред формирање војске, те помоћ САД за повећање војних капацитета - рекао је неименовани извор том листу. Председник Скупштине, према истим изворима, имаће састанке у Пентагону, у Белој кући, а боравиће и у Ајови.

Дачић најавио велику победу Србије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Адолф Хитлер дочекује Кадрија Весељија у Митровици

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА