Најновије

КИНЕЗИ БЕСНИ НА КАНАЂАНЕ И АМЕРИКАНЦЕ! Ова пи*дарија, скупо ће их коштати! Ухапшена је ћерка...(ВИДЕО)

Ћерка оснивача кинеске компаније "Хуавеи" Рена Женгфеија, Менг Ванжу, ухапшена је 1. децембра у Канади и прети јој изручење САД, јавља данас Ројтерс. Менг, која је потпредседница компаније и главна финансијска директорка, ухапшена је због наводног кршења америчких санкција, изјавио је неименовани извор агенције Ројтерс.

Кинези (Фото: Јутјуб)

Агенција додаје да за сада није могуће утврдити природу њеног прекршаја. Извори агенције кажу да САД врше истрагу компаније "Хуавеи" још од 2016. године због наводног извоза у Иран производа који потичу из САД, што је кршење санкција које је Америка увела тој земљи.

Компанија је путем саопштења потврдила хапшење и додала да им није појашњен прекршај Менгове. Из "Хуавеја" наводе да немају никаква сазнања о томе да је Менгова починила неко кажњиво дело. Амбасада Кине у Канади затражила је од власти да Менгову одмах ослободе. АП наводи да се хапшење догодило у "чудном тренутку", јер су амерички председник Доналд Трамп и председник Кине Си Ђинпинг дан пре њеног хапшења најавили 90-дневно "примирје" у трговинским рату.

Агенција оцењује да би хапшење Менгове могло да закомпликује трговинске преговоре између Кине и САД, а подсећа да званични Вашингтон види "Хуавеи" и друге кинеске компаније као могуће параване за кинеску шпијунажу.

Погледајте ОВДЕ како Дугин гледа на дешавања у Француској и Паризу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Још један у низу скандала у ком је поред САД овај пут умешана и Канада када је у питању хапшење Менг Ванжу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА