Најновије

ОПЕТ ЋЕМО ИСПИСАТИ ИСТОРИЈУ: Шампионске амбиције џудо клуба Црвена звезда (ФОТО)

Џудисти Црвене звезде и ове године учествују у елитном клупском такмичењу – Лиги шампиона од 7. до 9. децембра. Екипа у саставу Миша Морохојев, Страхиња Бунчић, Уали Курхев, Филип Живојиновић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Ивајло Иванов и капитен  Бојан Дошен у првом колу одмериће снаге са екипом Еделвајз из Грозног.

Џудисти Црвене Звезде (Фото: Џудо клуб Црвена звезда/Промо)

Стојан Вујко, председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда, пред такмичење је истакао:

- Као што је свима познато лествица коју постављају црвено-бели џудисти је увек високо. Лига шампиона је такмичење за свако поштовање јер ни један клуб не долази као и уосталом ни ми без шампионских амбиција. Минуле године смо били у борби за медаљу. Из Анкаре смо се вратили са пласманом на пето место што је такође резултат за респект. Уверен сам да ће и овога пута Црвена звезда још једном исписати историју.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортску  историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду.

- Као председник Клуба пресрећан сам јер имамо континуитет врхунских резултата. Није тешко бити председник неког клуба кад имате овакве тренере и спортисте. Учешће у Лиги шампиона схватамо изузетно озбиљно и спремни смо за све што нас чека. Такмичари су свесни да ће као и сваке године уназад конкуренција бити паклена. Ипак свако пут када смо остварили врхунски резултат морали смо да победимо најбоље. Уверени смо да ће и овога пута бити тако - истакао је Вујко.

Он је додао да поред прве екипе треба похвалити и подмладак из Љутице Богдана.

- Црвена звезда ће тек правити резултате јер имамо велику базу, подмладак који вежба код нас. Позивам сву децу, дечаке и девојчице да дођу и тренирају јер мислим да је џудо прави спорт.

У току је прави спортски спектакл у Смедереву. Меч за титулу професионалног првака света у “Вако про” федерацији. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велике амбиције џудиста Црвене звезде

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА