Најновије

ТРИБИНА ''ДРОГА ЈЕ СМРТ'': Не постоји подела на лаке и тешке дроге

У великој сали Српске деснице одржана је трибина под називом „Дрога је смрт“ у сарадњи са Центром за безбедност, истраге и одбрану (ДБА) и Међународном полицијском организацијом (ИПО), на челу са стручним тимом Стеваном Ђокићем (председник ДБА и ИПО), Немањом Иванчићем (председник одсека 3 за борбу против секти ДБА) и .Петаром Шпољарићем (председник одсека 2 за борбу против наркоманије ДБА).

Учесници трибине (Фото: Српска десница)

На трибини је јасно објашњено да не постоји подела на лаке и тешке дроге, јер свака супстанца која код људи изазива промене свести је крајње опасна по живот. Поред познатих наркотика, марихуане, хашиша, хероина, екстазија и кокаина, на савременом тржишту дрога налази се и велики број нових супстанци чији састав је потпуна непознаница.Све ове врсте наркотика лако су доступне нашој омладини. Према подацима ових агенција, на првом удару смртоносне нарко опасности налази се наша омладина.Просек година код првог конзумирања дроге са 17.године пао је на 12.годину! Око 85% малолетника имало је контакт са дрогом,а 1990-их је тај број био 30%!

Рад на сузбијању наркоманије је најефикаснији ако се делује превентивно. Овај задатак је првенствено на родитељима, а сами родитељи су углавном неинформисани о овој злокобној тематици. Након петооктобарских промена 2000.године, институцијама система су законски завезане руке. Школе су од васпитно-образовних установа постале само образовне, а омладина је препуштена сопственој породици и негативним трендовима који се,нажалост промовишу новцем западних држава.Добар полицијски рад у Србији компромитује се лошим правосудним одлукама и то се мора променити.

Стручњаци из ДБА сугерисали су да би појачан надзор и информисаност родитеља доста помогли у борби против злоупотребе дрога, истовремено истичући значај повратка обавезног одслужења војног рока.

Председник Српске деснице Миша Вацић истакао је да се Српска десница залаже за увођење војне обуке , јер дисциплинована и обучена омладина не би могла постати лак плен нарко дилера.

Има ли места поделама у ситуацији у којој се налазимо, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дрога нема последњу реч

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА