Најновије

УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ УДАРИЛЕ НА СРПКИЊЕ: Искључен им микрофон када су почеле да причају о Космету (ВИДЕО)

Говор представника НВО 28. Јуна у канцеларији Уједињених Нација за насиље и дрогу у Бечу прекинут је након што смо кренули да говоримо о ескалацији ситуације на Косову и Метохији, нагласили су из ове невладине организације.

Прекинут говор (Фото: Јутјуб)

„Тамара Павловић и Миа Милановић су требале да говоре на састанку УН комисије за спречавање криминала и успостављање правде у име наше организације. Након неколико одлагања, госпођица Милановић је успела да одржи говор уз честе прекиде председавајућег. Након тога, госпођици Павловић је микрофон потпуно искључен после првог минута њеног говора када је кренула да говори о неправди према Србима на Косову и Метохији. 
Након кратког спомињања резолуције 1244 савета безбедности УН-а која гарантује границе Косова и Метохије као дела Републике Србије“, саопштили су из НВО.

„До данас нико од косовских Албанаца није кривично одговарао због срамотног уништавања српских културних и духовних идентитета, убијања српске деце, жена и мушкараца, укључујући и Оливера Ивановића, а као резултат ових злочина, положај српске мањине на Косову и Метохији је све гори и гори, рекла је том приликом Тамара Павловић.

Једва је успела да изговори последњу реченицу пре него што је камера престала да је снима, а њен микрофон искључен од стране председавајућег.

„На нашу срећу, госпођица Милановић је успела да изговори неколико кључних ствари: „Данас бих волела да усмерим вашу пажњу хуманитарној катастрофи на Косову и Метохији која се управо догађа. На административном прелазу између Србије и Косова и Метохије, царине су подигнуте на 100%. Ово значи да су прекинуте све неопходне пошиљке болницама и народним кухињама, и ускоро ће залихе потпуно нестати.“ Завршила је свој говор тако што је упозорила комисију да се ситуација на Косову и Метохији брзо претвара у „бастион дроге и криминала“ као и да чак у ратном стању „неопходна хуманитарна помоћ може слободније да пролази него на Косову данас“, рекли су из организације 28. Јун.

Како наводе, прошле недеље, чланови 28. Јуна су доставили говор форуму савета за људска права УН-а у Женеви о кршењу људских права које трпе Срби на Косову и Метохији. Након говора достављена је петиција са 150 000 потписа која позива на заштиту српске културне баштине на Косову и Метохији председнику форума.

„Поред покушаја да се ућутка, организација је данас изјавила да ће „наставити да користи свој специјални консултативни статус у економском и социјалном савету Уједињених Нација да би говорила о хуманитарној ситуатицји на Западном Балкану“, закључено је из ове организације.

Како хибридним ратом прете Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кнежевић на албанском: Косово је срце Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА