Најновије

ЛОНДОН У ПАНИЦИ! Овакав напад је могућ више него икад!

Џихадисти припремају велики напад хемијским оружјем у Великој Британији и могли би да активирају бомбу са хлором у подземној железници Лондона, пише Mail on Sunday, позивајући се на безбедносне званичнике.

Лондонска полиција (Фото: Pixabay)

Ово сазнање је добијено након што су службе безбедности пресреле разговор виших припадника терористичке Исламске државе.

Лист наводи да су службе безбедности забринуте да је напад хемијским оружјем у Британији сада могућ више него икад.

Извори безбедности кажу да постоји озбиљна бојазан да би у лондонској подземној железници могла да буде активирана бомба са хлором.

Због ове претње пре две седмице у тајности су се састали шефови безбедносних служби како би размотрили одговор на евентуални напад, пише лист.

Када се активирају бомбе са хлором, релативно безопасна течност хлора постаје смртоносна пара која се меша са течностима у плућима и очима жртве формирајући корозивну хидрохлоричну киселину.

Овај гас постаје посебно опасан у затвореним и прометним подручјима као што су станице метроа, а посебно је опасан за децу и старија лица.

Хемиш де Бретон-Гордон, стручњак за хемијско оружје, рекао је да су бомбаши Исламске државе већ развили неопходне вештине потребне да направе те бомбе и могли би своје знање да пренесу екстремистима у Британији.

Где још прети велика хемијска провокација, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је хемијско оружје достављано терористима у Сирији?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА