Најновије

НЕШЕНЕЛ ИНТЕРСТ: Ово су четири врсте руског „смртоносног“ оружја!

Тенкови Т-72Б3 и Т-90, вишецевни ракетни бацач „Смерч“, ракетни комплекс „Искандер“ и противракетни систем С-400 руско су „смртоносно оружје“ са којим „НАТО не жели да има посла“, пише амерички магазин „Нешенел интерст“.

Искандер (Фото: Ria)

По мишљењу аутора америчког листа, ова четири врсте наоружања показују борбену могућност земље. Он је поменуо главне тенкове Т-72Б3 и Т-90АС, који имају побољшану заштиту од противтенковског оружја, модернизоване термографичке камере и муницију која им даје могућност да уништавају тенкове западних држава на краћем растојању, иако, по његовом мишљењу, они као и досад имају предност у инструментима за откривање циљева и системима за управљање ватром.

Аутор је такође открио да је ракетни бацач „Смерч“, калибра 300 милиметара, „пример смртоносне моћи руске артиљерије“.

Лист даље наводи комплекс „Искандер“, чије су ракете, како пише аутор, супериорније од старих модела по прицизности и брзини лета, могу да се скривају од система ПРО и поседују „страшну“ бојеву главу од 680 килограма.

Врхунац развоја руског ПВО представља комплекс С-400 „Тријумф“, који се састоји од неколико радара, командних центара и лансирних система уз помоћ којих систем може да прати и гађа истовремено до 36 авиона на удаљености од 400 километара, наставља лист. Овакве батерије у Сирији и Калињинграду могу да затворе ваздушни простор изнад авио-база Турске, Кипра, Пољске и Немачке, закључује „Нешенел интерст“.

Прочитајте ОВДЕ како је руски суперласер престрашио Британце.

Извор: Нешенел интерст/rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА