Најновије

БЕЛА КУЋА НАЈАВЉУЈЕ РАТ: Асад развија хемијско оружје, Америка мора да изврши превентивни напад!

Бела кућа је практично најавила војну интервенцију против Сиријске арапске армије и Башара ал Асада у Сирији.

Трамп најављује "превентивни напад" на Сирију (Илустрација: Правда)

Председник САД Доналд Трамп спреман је да нареди нову војну акцију против Сиријске арапске армије (САА), како би предупредио могуће нападе хемијским оружјем, изјавио је неименовани амерички званичник, преноси Ројтерс. - Задржавамо право на коришћење војне силе како би спречили и предупредили коришћење хемијског оружја, навео је амерички званичник на прес брифингу у Белој кући, пренела је британска агенција.
Уз то, он оптужује САА да развија нове врсте хемијског оружја и тврди да су га сиријске снаге, у мањем обиму, користиле и након "инцидента" у Кан Шејкуну 4. априла 2017, након чега је "томахавцима" засут сиријски војни аеродром Шејрат. Не заустављајући се на томе, званичник америчке администрације оптужио је власти у Дамаску и да су сакриле део хемијског оружја које је "наводно уништено под руско-америчким договором из 2014". Тврдње и оптужбе, ипак, није поткрепио никаквим доказима, нити чак њиховом назнаком.
Током "брифинга", новинарима се обратио и други амерички званичник, надмашујући речи свог претходника. Он је, како наводи Ројтерс, упозорио да сиријско хемијско оружје може стићи и до америчких обала, уколико САД и међународна заједница не појачају притисак на Башара ал Асада. Не може, а да се не примети да америчке оптужбе и упозорења превише личе на она изношена према Садаму Хусеину и Ираку пред инвазију 2003... Како то изгледа када Курди "моле" Асада за помоћ пред турском најездом, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички напад на сиријски војни аеродром Шејрат:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА