Најновије

ПЛАЋЕНЕ УБИЦЕ ИЗ БОСНЕ И МИТО ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА: Шокантне оптужбе Двери на рачун Александра Вучића (ВИДЕО)

Шеф Антикорупцијског тима Двери на народни посланик Срђан Ного изнео је на јучерашњој конференцији шокантне оптужбе о наводној умешаности председника Србије Александра Вучића у криминалне активности. Ного је на конференцији у Скупштини Србије рекао да је актуелни председник Србије био умешан у криминалне активности још у време власти Демократске странке.

Шокантна конференција за штампу (Фото: Двери)

- У исказу пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву дана 30. јануара ове године и у писаној изјави коју је приложио, а која је сада у поседу Двери, Александар Стефановић, сведок-инсајдер признао је да је дао лажни исказ у судском поступку и да је на то био приморан јер је Александар Вучић унајмио плаћене убице из БиХ да га ликвидирају. За промену свог исказа, Александар Стефановић је добио 2,2 милиона евра од „Металс банке“, која је била под контролом Демократске странке у виду кредита који је требало да буде отписан пошто Стефановић да измењени исказ пред судом. Кредит је добијен без икаквог обезбеђења на основу једног телефонског позива Александра Вучића - рекао је новинарима Срђан Ного.
Он тврди да је важну улогу у овим послу имао је контроверзни бизнисмен Миле Јерковић. - Миле Јерковић познат је као близак ДС, СПС и свим криминалним клановима који су учествовали у приватизацијама, а сада се установљава и његова повезаност са Александром Вучићем. Постаје јасно зашто је добио статус сведока-сарадника у поступку за прање новца клана Дарка Шарића.
Ного тврди да постоји јасна спрега СНС и ДС у криминалним активностима.
- Замислите сада ситуацију да неки опозициони политичар може да позове, рецимо Ивицу Којића, шефа кабинета Александра Вучића и да заврше кредит на пар милиона евра. То је јасан доказ да постоји умешаност и спрега између тадашње ДС и СНС. И да све функционише по принципу фиока. Александар Вучић има њих у фиокама, они имају Александра Вучића и зато се нико не дира и зато нико не одговара.  Ми смо ушли у ово управо да би све фиоке изашле на светло дана, управо да би се ишчистио један криминално-политички систем који упропашћује ову земљу. Зато што нисмо део њихових комбинација, зато што нисмо део тог ланца криминала  - изјавио је Срђан Ного, шеф Антикорупцијског тима Двери.
„Позивамо све надлежне државне институције да се овај случај криминала у врху бивше власти хитно истражи и ако није тачно, тражимо одговорност онога ко је лажно сведочио. У супротном, председник Александар Вучић одмах мора да поднесе неопозиву оставку - закључио је Ного. Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да овај случај објашњава зашто нико од представника власти ДС није завршио у затвору по доласку СНС-а. - Да ли је сада коначно јасно зашто за ових шест година владавине Александра Вучића и СНС нити један од водећих представника бивше власти ДС није завршио у затвору? Зато ови морају да оду, а они да се не врате!“ - истакао је председник Двери, Бошко Обрадовић. Жељка Цвијановић се успротивила изградњи ауто-пута Београд-Сарајево а више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Предаја листе Двери и ДЈБ за београдске изборе.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА