Најновије

ШОК КОД ГОЛАНА: САА оборила израелски Ф-16, Сиријска ПВО очекује контраудар, два пилота... (ФОТО)

Авион Ф-16 изралеске војске оборен је данас на југу Сирије надомак Голанске висоравни. Aвион је пао на територију Голана коју контролише Израел.

Илустрација (Фото: Правда)

Изараелски пилоти успели су да се катапултирају након удара противавионског пројектила у њихову летелицу. Они су се наводно безбедно спустили на територију коју контролишу израелски војници.

Израелски медији тврде да је авион оборио ирански дрон који је летео уз границу, док Сирија тврди да је то учинио њена ПВО.

САА је више пута раније саопштавала да је погодила израелске авионе током напада на Сирију али је ово први пут да је потврђено да се један од њих срушио. Aвион је предходно нападао циљеве САА код Дамаска. Након обарања и САА је саопштила да је подигла борбену готовост своје ПВО и да очекује контраудар Израела. Израел је подигао ваздушну узбуну и затворио всаздушни простор на северу земље, а огласиле су се и сирене за узбуну у насељима. У међувремену контра Израела је почела, о новим ударима на Дамаск сазнајте ОВДЕ. Зашто је авијација САД напала војнике САА код Деир Ез Зора погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА