Најновије

Америка је земља коja зарађује на насиљу и велича насиље (ВИДЕО)

- Холивуд нема уметности само пропаганду каже - Милош Ђуровић, редитељ и сценариста.

Mилош Ђуровић (Фото: Јутјуб)

На теме везане за филм, серије и стрип у Америци Милош Ђуровић каже да просечни Американац тешко може схватити уметност у којој нема насиља, или још боље реци у Америци насиље је заменило уметност.
Многе серије и филмови деградирају историју сервирајући лажне податке. Милош наводи пример серије Викинзи, која је хит серија, а представља чисту пропаганду насиља које није постојало у том облику и историске чињенице су скроз погрешне. Такође данашњи филм нам шаље политичке поруке којима се испира мозак Америчке нације - сматра Ђуровић.
Кроз холивудски филм, серије и амерички стрип шаљу се поруке које разарају породуцу и моралне предности, за пример узима филмове попут "Умри мушки" и серије "Секс и град" где се романтизује смрт и шири неморал док у стрипу умире морал, а херој постаје негативац или геноцидна личност. Милош Ђуровић се такође осврће на филм и стрип где се често религије замењују окултним средствима или неолибералним атеизмом. У Холивудском филму као вредности се промовише дрога(лекови), алкохол и цигаре као манипулативни део великих корпорација које продају те производе.
Милош каже да би требало да се запитамо зашто људи који зарађују од филма, серије и стрипа у Америци исто то забрањују својој деци да гледају и читају. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА