Најновије

ОКРЕЋУ СЕ ПРЕМА ИДЛИБУ: Елитне сиријске снаге обезбедиле позадину за одлучујући напад! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија је под своју контролу узела низ насељених места у провинцији Хама, као и на североистоку и југоистоку провинција Алепо и Идлиб после уништавања више одреда терориста Исламске државе, пише руска агенција ФАН.

САА (Фото: ЈуТјуб)

Према изворима са терена, операција САА уз подршку руске авијације у наведеним реонима је допринела уништењу терориста, након чега је САА започела чишћење терена од мина и других експлозивних средстава. Елитне јединице САА, које су учествовале у истребљивању терориста из овог џепа у централној Сирији, сада ће наставити да се крећу према кључном граду Саракибу на истоку покрајине Идлиб, где се налази веома јако упориште терориста Нусра фронта (ХТШ). Ова операције привремено је била обустављена због обезбеђивања позадине, што је успешно окончано уништењенм терористичког џепа у Хами.

Малобројни терористи ИД-а успели су да избегну сигурну смрт пред налетом САА и пробију се до југоисточне линије територије коју контролише ХТШ, где су од својих терористичких супарника заузели неколико места. Погледајте и прилог руске агенције из окончане операције САА: Узнемирујуће кадрове борбе у Идлибу можете видети ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дешавања у терористичком џепу у провинцији Хама
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА