Најновије

РЕКАО, ПА ПОРЕКАО: Мектић поново шокирао Републику Српску! (ВИДЕО)

Министар безбедности БиХ Драган Мектић поново је шокирао јавност у Републици Српској.

Драган Мектић (Фото: msb.gov.ba)

У интервју "Вечерњем листу" из Хрватске, одговарајући на питање новинара да ли је у Србреници почињен геноцид Мектић је рекао да Срби морају то признати. Мектић је данас покушао да демантује наводе из интервјуа. Међутим, новинари тог листа убрзо су демантовали, њега јер су објавили аудио снимак разговора.
Објављујући аудио-снимак дела интервјуа са Драганом Мектићем загребачки "Вечерњи лист" отклонио је све дилеме да ли је бх. министар безбедности поручио Србима да је време за катарзу, због злочина у Сребреници. "Сматрате ли да је у Сребреници извршен геноцид? Постоје релевантни документи, ми морамо признати тај да кажем, то што се догодило. Неки дан у Немачкој, поводом Дана холокауста немачки парламент се поново извинио и ми морамо проћи кроз ту катарзу", казао је Мектић.
Након што је де факто, јавно признање геноцида у Сребреници од стране високопозиционираног српског представника у Сарајеву постало ударна вест, српски Вили Брант у покушају пожурио је да се "опере" за изговорене речи, а потом сео у авион и отпутовао у Катар. "Апсолутно нисам тако коментарисао то питање везано за Сребреницу и у потпуности га одбацујем и демантујем. Ја сам о геноциду говорио у контексту изјаве Милорада Додика", рекао је Мектић.
Новинар "Вечерњег листа" Хасан Диаб негира да је Мектић током интервјуа помињао било какву изјаву Милорада Додика. Каже да га је накнадно о  и молио да интервенише у текст што тумачи Мектићевим страхом од јавности због изнесених навода да Срби треба да признају геноцид.
"То је истина, наиме када смо у најави ставили да ће бити интервју са Мектићем и ставили цитат и наслов да се Срби морају испричати за геноцид, онда се Мектић мени јавио и молио да морају додати то", објашњава Даиб. Мектић није ни покушао да објасни од куда му право да упореди злочин холокауста са дешавањима у Сребреници. Како је Штрахе шокирао Шиптаре пред долазак у Београд, погледајте ОВДЕ. Извор; РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мектић прогони Србску част
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА