Најновије

УБИЈЕНО И 20 РУСКИХ ДОБРОВОЉАЦА: "ИСИС Хантерси" објавили истину о америчком бомбардовању Деир Ез Зору и послали јасну поруку Курдима!

"Наша браћа су погинула под ватром америчког ваздухопловства", наводи добровољачка јединица "ИСИС Хантерс", састављена углавном од припадника руских приватних војних агенција, у саопштењу о дешавањима на источној обали Деир Ез Зора.

Американци бомбардовали ИСИС Хантерсе (Фото: Фејсбук, Правда)

Према наводима објављеним на страницама ове јединице на друштвеним мрежама, Хантерси су 7. фебруара добили обавештајне информације да се група терориста Исламске државе (ИД) налази у близини села Ал Сувар, које је под окупацијом Курда. Након тога, команда је добила додатне информације да се група креће према селу Кушам и одлучила је да реагује и пресече могуће правце џихадистичке офанзиве. Како даље наводе, велики број оружаних групација опремљених минобацачима и техничким возилима примећено је на истоку Кушама, на територији која је под окупацијом Курда, одакле су и започели дејства по положајима Сиријске арапске армије (САА), а Хантерси су кренули да пруже подршку нападнутим јединицама. "Према кретању и акцијама непријатеља, они нису очекивали јак отпор", наводи се у саопштењу и додаје да су Хантерси готово истог тренутка успели да потисну ИД и натерају их на повлачење, а да су пресретнуте комуникације потврдиле да су се џихадисти повукли према највећој рафинерији нафте у Сирији - Конокоу.  "У том тренутку пале су бомбе и појавили су се ловачки авиони који су бомбардовали наше позиције. Дошли су из правца према ком су се терористи повлачили. Ловци су покривали непријатеља", наводе ИСИС Хантерси. "Наши људи су се и даље борили, али када су стигли и хеликоптери, Хантерси су били приморани на повлачење. Јединица се расула и вратила у базу у малим групама", додаје се у саопштењу.
"Након завршетка бомбардовања постало је јасно да су нека наша браћа мртва... Хантерси су изгубили 20 хероја, али су регуларне снаге САА, на жалост, изгубиле далеко више људи. Слава и мир херојима убијеним у подлом ударцу америчких ваздухопловних снага, које дејствују иза леђа терориста и Курда!" Хантерси даље истичу да за смрт своје браће окривљују Курде. "Ова нација је покренула рат против сиријског идентитета, окупирала сиријску земљу и ресурсе који припадају сиријском народу!", кажу Хантерси и додају да се Курди још једном удружују са ИД-ом, пружају им заштиту и користе их против Сирије. "Ове америчке марионете изгубиле су свако право на окупацију сиријске земље", поручују Хантерси и додају да од сада, за њих, више не постоји разлика између Курда и ИД-а.
"Курди, будите уверени, ИСИС Хантерси ће вас ловити по сиријској земљи као што су ловили и ваше плаћенике из Исламске државе. Наша браћа ће бити освећена!", поручују ИСИС Хантерси. Медијско крило Хезболаха данас је објавило снимак пада израелског ловца Ф-16, који је забележила једна надзорна камера на Голанској висоравни. Снимак можете да погледате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

(УЗНЕМИРАВАЈУЋИ САДРЖАЈ) Још једна сличност Курда и ИД-а: Брутална егзекуција непослушних:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА