Најновије

ОБЈАСНИО ДО ТАНЧИНА: Шешељ открио детаље из историје хрватског народа (ВИДЕО)

Председник Вучић је у Загребу, све је прошло у најбољем реду, мада је све изненадило што је Пленковић позивао на ратну одштету Хрватској. На крају је одлучено да свакој држави припада оно што је њено.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- То није од великог значаја, то је пропаганда хрватске јавности. Ако се не договоримо о разграничењу, идемо на арбитражу, а то је опасна ствар. Људи то је 11.000 хектара или 110 км2, ако би то преузели Хрвати, НАТО пакт би имао идеалан положај за напад на Србију. Ми не смемо прихватити никакву арбитражу - каже Шешељ и наставља:
- Ваљда треба да научимо да западним емисерима не смемо ништа да верујемо. Сваку арбитражу наредну са Хрватима ми губимо. Хрвати имају уиграну варијанту, четири њихове бригаде дуже време тренирају и спремне су да се убаце у Србију у сваком часу, док се Србија бави другим темама.
По међународном праву, граница се формира матицом реке, и она иде матицом, не средином реке. То је што се тиче арбитраже, ја се заклињем да ћемо је сигурно изгубити ако идемо тим путем. Не може НАТО допустити да неко добије 110 км2. То више није борба са Хрватском, већ са НАТО пактом. Зато ми не можемо да добијемо тај спор - изричит је лидер СРС Војислав Шешељ.
- Проблем је што је Међународни суд правде у поступку БиХ против СРЈ прекршио све правне принципе и Конвенцију о геноциду, уопште није испитивао да ли се геноцид десио. Сва кривична дела геноцида прописана су Конвенцијом о геноциду и она се не могу мењати. Потребно је доказати специјалну намеру да се жели извршити геноцид. Не можемо имати поверења у МСП. По међународном праву може свако да прогласи независност - рекао је Шешељ.
Нема правника на свету који ће рећи да је МСП легитиман суд, јер је формиран од стране УН.
- Ми не можемо веровати ни међународној арбитражи. То је српска територија, коју је Србији признала и Бадинтерова комисија, и сад после свега да мењамо, јер је Хрватима дошло да мењају границе по времену из Аустро-Угарске монархије.
- Прве српске државе су настале у Захумљу и Далмацији. Хрвати после усташких злочина нису били приказани као сарадници окупатора и дошли до закључка да су се то Срби међусобно клали. Срби су одбили понуду великих сила да створе Велику Србију 1915. године - потврђује Марић.
- Једини прави Хрвати, изворни Хрвати су Чакавци, са Петрове Горе, они су имали своју државицу. Све српско племство се пребацило у ту Хрватску након упада Бугара на просторе Србије - додаје Шешељ и наставља:
- Словеначки и чакавски припадају западној словенској грани, а српски источној. Прича о јужнословенским језицима је чиста измишљотина.
Још из времена Карла Великог Срби су настањивали Далмацију. Хрвати су уз подршку римског папе, организовали западну цркву као и српски владари, примили католичанство сви до Немањића, припадали су западној цркви и то до 1054. године ништа није значило, јер је црква била јединствена.
Рекао сам да су Хрвати постојали и да су под Турцима потпуно нестали и расули се по свету. У Мађарској је најчешће презиме Хорват. Западна Славонија је данас тзв. Хрватско Загорје - изричит је Шешељ.
Крајем 19. века почиње велика акција претварања Срба православаца у католике и Хрвате. Илирски покрет је започет на кајкавском подручју. Илирско име је везивано за Србе и Наполеон је направио Илирске провинције. Илирско име је везано и за Србе. Под маском југословенства Штросмајер врши поделу на католике Хрвате и Србе православце.
Први Хрватски католички конгрес је установио, сви католици који говоре штокавским наречјем су Хрвати, а сви православни су Срби. Дубровчани су се дуго супротстрављали, они су Срби. Срби су за материјална добра прихватали нову веру. Наши православци су Турке прихватили као ослободитеље, више него док су живели под католичком влашћу.
Нама Хрвати никад нису били проблем, проблем је била Римокатоличка црква. Никад код њих није могао да се установи протестантизам. 
- И краљ Александар и Тито су хтели да створе Југославију - додао је Марић.
То није тачно. Тито је био против Југославије, а краљ Александар је био у великој заблуди. Туђман је у преамбули устава унео да је НДХ историјска тежња хрватског народа за независношћу.
Процес покатоличења Срба и даље траје. Више десетина хиљада Срба је покатоличено, можда и стотину хиљада. Овде у Војводини осим у Срему, нема Хрвата. Буњевци нису Хрвати, имају српско порекло, али су посебни, имају своју аутентичност, али нису Хрвати. У Суботици Хрвата уопште нема. У 18. веку, сви Бугари католици, напустили су Бугарску и населили се на северу Војводине и у Барањи. Они су примили српски језик, а касније су их натерали да буду Хрвати.
Да ли си учествовао у исељавању Хрвата из Хртковаца? - питао је Марић Шешеља.
- Нико није протериван и свако је могао да бира где ће живети. Никог нисам дирао. Оно што Хрвати највише замерају Србима су Овчаре. Он је истражен као злочин, стрељано је 200 људи, 193 су Хрвати, а 7 су били Курди, плаћеници у ЗНГ-ама. Хрвати су око 150 Срба цивила убили код Госпића. Наручили су пред пад Вуковара, да се стрељају Хрвати. У болницу наше снаге нису улазиле пуна два дана. Ја сам то убиство потпуно расветлио. Сви заробљеници из Вуковара су вођени у Сремску Митровицу,
Кад су стрељана обављена, сви су закопани, сви гробови су раскопани и премештени. Ових 200 је приписано Србима.
Спреман нови моћни Су-25, непобедив за противавионске ракете! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: ТВ Хепи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Радикали обележили страначку славу Света Три Јерарха
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА