Најновије

ТАЧИ: Подела Косова — ван памети и институција

Тзв. косовски председник Хашим Тачи оградио се од идеје о подели територије Косова, рекавши да је то ван његове памети и косовских институција.

Тачи (Фото: Јутјуб)

Он је потврдио да идеја о подели територије Косова постоји и да то није ништа ново, али је она, казао је, дестабилишућа и штетна за Приштину.
„Та идеја је мртва. Било је идеја о подели и раније, али сам био јасан, поштовање територијалног интегритета је веома важно“, рекао је Тачи, пренела је „Газета експрес“.
Тачи је рекао и да су „иницијатори те идеје недавно опет претили да ће у потпуности изоловати земље“.
„Устав и Декларација о независности Косова су Библија и Куран“, навео је Тачи.
Говорећи о умешаности Албаније и премијера Едија Раме у идеју о подели Косова, односно размени територије, Тачи је рекао да је то погрешно.
„Косово је суверена земља и одлучује самостално. Ко мисли да разговарамо о Косову преко Албаније — погрешио је“, рекао је Тачи.
Иначе, директор овог приштинског портала Берат Бузала је јуче на својој страници на Фејсбуку, између осталог написао, да су „Хашим Тачи, Еди Рама и Али Ахмети (лидер највеће албанске странке у Македонији) у Тирани разговарали о подели Косова“. Шешељ открио детаље из историје хрватског народа. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тачи: Косово није земља кризе и метака
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА