Најновије

АФЕРА ПРЕД ИЗБОРЕ, ПУТИН ЉУТ: Ескорт дама му се обратила, тврди да је претрпела групно силовање од стране олигарха и званичника (ВИДЕО)

Руски опозиционар Алексеј Навални је објавио још једну истрагу његове Фондације за борбу против корупције. Овај пут – о наводним оргијама на јахти милијардера Олега Дерипаске, (који је, према Форбс-у, вредан 6,9 милијарди долара) и умешаности заменика премијера Русије, Сергеја Прихотка.

Путин (Фото: РИА)

Девојка, као иницијатор јавног скандала, је 20-годишња Настја Рибка, (“Мала риба“ на руском, право име Анастасија Вашукевич). Она је оно што се зове “ВИП модел-ескорт“, која је, између осталих дама, радила за ВИП клијенте током крстарења јахтама, са особама попут Дерипаске и Прихотка.

Политички вектор

Навални тврди да сама чињеница да бизнисмен угошћава званичнике овог ранга на својој луксузној јахти, и плаћа сву забаву, “јесте мито који открива саму суштину концепта олигархије“.
Инцидент приказан на видео снимку се десио 2016. године у близини обале Норвешке. Поред тога, опозиционар указује на претерано велике суме новца које је званично пријавила супруга Прихотка, који сам готово да нема ништа вредно.
Навални: – “Прихотко пријављује огроман приход од своје супруге (да, он има супругу), али ево проблема. Његова супруга нема посао, има удео у јахтинг клубу који не зарађује ништа изван Москве. Погодите на шта указујем? Мито од олигарха, наравно“, рекао је Навални.

Настја Рибка

Рибка има популаран налог на Инстаграму са много фотографија које приказују леп живот. Одмори у егзотичним земљама, класичној Европи и егзотичном Блиском истоку – била је свуда. Њени постови у друштвеним медијима су постали основа за истраживање везе између Дерипаске и Прихотка од стране Навалнија.
Навални је скренуо пажњу на видео на Инстаграму, на ком се чује глас који подсећа на глас олигарха Дерипаске, како помиње Сергеја Едуардовича – и људе који изузетно личе на њих.
“Рибка савршено добро зна ко је Сергеј Едуардович – он седи на јахти током овог разговора одмах до ње. То је Сергеј Едуардович, заменик премијера Руске Федерације“, написао је Навални.
Навални је слично цитирао књигу коју је написала Рибка – “Дневник завођења милијардера, или клона олигарха“. Тамо је девојка описала тродневни пут на јахти, иако су сви ликови били под псеудонимима.
Из књиге “је јасно да девојка схвата да мушкарци у високом друштву не уживају само у најбољим моделима, већ се састају како би решили специфична пословна питања.“

Рибка Дерипаски: “Ожени ме или ћу те тужити“

Након објављивања истраге 8. фебруара, Рибка се захвалила Навалнију што је јавно изнео њене тврдње – и иступила са тврдњом о групном силовању, вероватно од стране Дерипаске и Прихотка.
Упркос популарности “инстаграм културе“ и “високом животу“ међу младима у Русији – на то се још увек гледа као да је само “девојка“ (ожењеног човека) а не његова “супруга“. Руска жута штампа је тврдила да је она вероватно предложила Дерипаски да је ожени, или ће му отежати живот.
Девојка је позвала Дерипаску и Прихотка да дођу у популарну руску емисију “Пустите их да говоре“ и “истрено проговоре о томе шта се догодило на јахти“.
Девојка можда има тврдње о силовању – али свако ко жели да постане познат, тежи томе да уђе у емисију. Она се емитује на националној фреквенцији и има велики број гледалаца. Што је прича сочнија – то је и више инстаграм пратилаца.

Играње са ватром

Након објављивања “истраге“ од стране Навалнија, милијардер Дерипаска је поднео тужбу против Рибке због објављивања материјала о његовом приватном животу без дозволе. Сам Навални није умешан у овај случај – суд је наредио Роскомнадзору (руској агенцији за интернет безбедност) да блокира приступ његовој истрази док се спор не реши.
Члан 24 руског правног закона наводи да је прикупљање, чување, коришћење и ширење информација о приватном животу особе без њиховог пристанка нелегално.
Што се тиче Дерипаске, он је рекао: “Цела ова ствар је плод маште групе појединаца и једна од манифестација планиране кампање у циљу дискредитовања мог угледа, као и угледа других“. Дерипаска је ожењен праунуком пасторке покојног Бориса Јељцина.

Обраћање председнику Путину

10. фебруара је Рибка снимила видео поруку у којој је заказала лични састанак са руским председником Владимиром Путином.
Девојка каже да је у последње 2 године стекла много искуства у “манипулацији високо рангираним људима и јавним мњењем – и као што можете видети, била сам успешна“. Она би желела да ове информације подели са Путином.
“Зато заказујем лични састанак са Владимиром Владимировичем Путином. Биће ми велико задовољство да се састанем са њим и поделим информације које имам о његовим запосленима, и њему самом. Мислим да ће многе људе у Руској Федерацији занимати ове информације.“
Рибка је Путиновим представницима дала недељу дана да је контактирају и уговоре детаље састанка.

Што се тиче Навалнија

Не знамо праву суштину састанка између Дерипаске и Прихотка – просечна особа може само да спекулише. Западни медији су ову причу већ покупили као “неоспорну корупцију Путиновог круга“.
Оно што преостаје је да је и Навални био “истражен“ за коришћење скупих одмаралишта и власништва над разним имањима у Европи – укључујући стан у Бечу. Само у његовом случају – новац долази из америчког Стејт депертмента.
Исламска држава више не постоји на северу Сирије, погледајте ОВДЕ предају последњих 300 терориста.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА