Најновије

МОБИЛНИ ОСУЂУЈУ ЗОРАНА! У време убиства био је поред Јелене. Ликвидирана јер је хтела да оде од Марјановића?!

Вештачењем мобилних телефона Зорана Марјановића и његове супруге Јелене несумњиво је утврђено да је он био поред ње у тренутку убиства 2. априла 2016. код насипа у Борчи .

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

Ово вештачење, које се налази у оптужници против Марјановића, представља и крунски доказ против њега, на основу ког би могао да буде осуђен на 40 година затвора!
Највероватнији мотив убиства је тај што је Јелена хтела да остави Зорана и одведе дете, а што се види из исказа сведока!

Звао је седам пута

У оптужници стоји да су Зоран, Јелена и њихова тада петогодишња ћерка Јана 2. априла 2016. тачно у 16.23 часова кренули аутомобилом "мерцедес" од куће у Борчи ка насипу. Паркирали су се код рампе "Стадион", на почетку насипа од Црвенке ка Борчи, тачно у 16.36. Јелена се тад попела на насип и кренула да џогира.
- Вештачењем базних станица мобилне телефоније утврђено је да је Јелену, док је џогирала, у 16.41 позвала породична кума Вера Вукомановић и тај разговор је трајао 35 секунди. Јелена је затим у 16.43 послала СМС поруку извесном Милану Шишићу, а затим ју је у 16.50 позвала мајка Зорица, што је трајало 53 секунде. Док је разговарала телефоном и писала поруке, успоравала је трчање, а у једном тренутку је и застала - наводи се у оптужници.
Што се Зорана тиче, он је у 16.38 искључио телефон, практично чим је са женом и ћерком стигао до насипа! Одмах затим је са Јаном пешке кренуо насипом за Јеленом.
Према оптужници, Зоран је затим казао Јани да га сачека на насипу, а онда је пожурио ка Јелени и сустигао је на 1.000 метара од места где су паркирали аутомобил. Потом ју је намамио да сиђу са насипа на травнату површину, између насипа и канала!
- Мишљење вештака је да је њихов сусрет на овом отвореном простору у периоду између 16.56 и 17.04 часова практично био неизбежан - дословно пише у оптужници против Зорана.
Како се наводи у овом документу, Зоран је Јелену најпре неким оштрим предметом убо у лакат и у врат, наневши јој лакше телесне повреде.
- Јелена је почела да бежи паралелно са каналом, при чему јој испадају десна патика и мобилни телефон, а затим и гумица за косу. Она затим бежећи скреће ка каналу, а Зоран ју је сустигао и стргао јој горњи део тренерке. Јелена тад улази у канал, а Зоран јој са обале металним оруђем задаје још осам смртоносних удараца у главу. Јелени је на више места поломљена лобања и умире у каналу удишући воду - наводи се у оптужници.
Зоран је потом укључио мобилни телефон тачно у 17.04, одмах после злочина, и у наредних десет минута је позивао Јеленин број, не удаљавајући се далеко од места убиства. Затим је тачно у 17.14 камера са једне куће у Црвенки снимила њега и Јану како трче насипом и удаљавају се.
Зоран потом позива телефон пријатеља полицајца Бориса Пуцића, па полицију на број 192, као и Јеленин број још неколико пута, укупно седам.
Вештак, између осталог, констатује и да је Зоран са сигурношћу намерно искључио мобилни телефон у време злочина!
- Искључење његовог броја телефона је неспорно била свесна радња коју је окривљени Зоран Марјановић свесно предузео како би био недоступан даљем регистровању базних станица мобилне телефоније... - дословце стоји у оптужници.
Занимљиво је такође и да су телефони свих мушких чланова породице Марјановић, Зорановог оца Владимира, брата Милоша и сина из првог брака Уроша у претходна два сата били или искључени или у мировању!
Да се Зоран сусрео на насипу са Јеленом у време убиства потврдио је и бициклиста, који је прошао туда и видео их!
- У означено време ја сам видео мушкарца и жену како се спуштају низ насип... (Следи детаљан опис Зорана и Јелене, прим. аут.) Налазили су се на метар и по једно од другог, али тада нисам видео ниједно дете у околини... Након 10, 12 минута вратио сам се тим путем и тада никог од њих нисам затекао - изјавио је овај сведок.

Трпела тортуру

На другој страни, Зоран је на саслушању упорно тврдио да није убио супругу, али су у његовом исказу уочене две лажи!
Прво, тврдио је да ни у једном тренутку није силазио са насипа према каналу, иако га је демантовао очевидац, али и траг блата на његовим панталонама, који је потпуно исто као оно на месту убиства!
Друго, тврдио је да је по доласку на почетак насипа Јелена кренула да џогира, а да је он наредних 15 до 20 минута остао тамо и играо се са ћерком. Међутим, вештачењем телефона утврђено је да је Зоран практично одмах кренуо за Јеленом, успут оставио ћерку да га чека, а онда сустигао супругу 1.000 метара даље и убио је.
Што се мотива тиче, тужилаштво је из исказа Јелениних пријатеља и рођака утврдило да је она трпела тортуру у браку са Зораном, да је била у константно лошим односима са његовом породицом, поготово оцем Владимиром, и да је озбиљно размишљала да се разведе и одведе Јану са собом.
Ово би, према мишљењу тужиоца, могао бити и кључни мотив да Зоран пресуди Јелени.
Јеленин леш, подсетимо, пронађен је 3. априла 2016, смрскане главе у каналу, на месту где је и убијена.

Поново му продужен притвор

Виши суд у Београду продужио је јуче за још 30 дана притвор Зорану Марјановићу, оптуженом за тешко убиство супруге Јелене. И овај пут, како је саопштено, због узнемирења јавности.
- Након истека тог рока, поново ће се преиспитивати разлози за продужење притвора. Оптужница још није уручена ни Марјановићу ни његовим браниоцима, јер ће суд прво морати да оцени њену формалну исправност - прецизирала је портпарол суда Бојана Станковић.
Суђењу претходи хапшење Зоранових помагача! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Форензичар Ненад Шипка о случају убиства Јелене Марјановић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА