Најновије

НОВИ ДЕТАЉИ ИЗ ОПТУЖНИЦЕ У СЛУЧАЈУ "МАРЈАНОВИЋ": Зоран спалио крваву јакну?

Зоран Марјановић (39), оптужен да је 2. априла 2016. у каналу на насипу Црвенка у Борчи убио супругу Јелену Крсмановић Марјановић (33), највероватније се пресвукао након злочина, а његова крвава јакна никада није нађена.

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

Овај податак, иако се експлицитно не спомиње у оптужници коју је Више јавно тужилаштво подигло 9. фебруара, произлази из закључака изведених на основу изјава сведока и других материјалних трагова.
- На могућност да се Зоран пресвлачио након што је Јелени задао смртоносне ударце у каналу, указује изјава сведока који је 2. априла на почетку насипа видео Зорана, Јелену и њихову ћерку Јану. Тај сведок је изјавио да је Зоран на себи највероватније имао фармерке и црну јакну. Међутим, други сведок рекао је да је Зоранов отац Владимир, док је трајала потрага за наводно несталом Јеленом, однео Зорану јакну на насип, јер је било хладно. Поставља се питање зашто би му Владимир носио јакну, ако је он већ на себи имао једну? - каже наш саговорник и додаје да из тога може да проистекне закључак да се Зоран отарасио јакне, коју је имао на себи у тренутку убиства.
И пре подизања оптужнице писано је да полиција, у оквиру истраге бруталног убиства певачице „Гранда“, проверавала могућност да се Зоран пресвлачио.
- На то су их управо навеле изјаве сведока, али и снимци са сигурносних камера. Зоран је у тренутку потраге са супругом био у маскирним панталонама, а сведок је рекао да га је критичног дана видео у фармеркама - подсећа саговорник.
Иако су истражитељи након злочина детаљно пречешљали место злочина, те ближу и даљу околину насипа, али и кућу Марјановића, спорна јакна није нађена.
- Постоји могућност да је Зоран ту јакну спалио или да ју је уништио на неки други начин, пошто она није могла сама од себе да пропадне у земљу. Он је то највероватније урадио, јер је на њој било доста Јеленине крви, која је прскала док јој је задавао смртоносне ударце. Ипак, пошто овај део његове одеће није доспео у руке истражних органа, све ово остаје на нивоу нагађања - истиче саговорник и напомиње да је један од кључних доказа против Марјановића Јеленина крв нађена на задњем седишту њиховог аутомобила.
- Са задњег седишта, гепека и пода „мерцедеса“ изолована је Јеленина крв. Претпоставља се да је Зоран спустио поменуту крваву јакну на седиште и тако размазао женину крв по њему. Затим, из тога произлази и могућност да је он одвезао аутомобил на непознату локацију, где је уништио јакну и где се пресвукао, како би у чистој гардероби отпочео потрагу - каже извор.
Подсетимо, истрага против Зорана Марјановића, осумњиченог да је убио супругу на свиреп начин, при чему је показао изразиту упорност, покренута је у септембру прошле године, а пет месеци касније против њега је подигнута и оптужница.

На одећи нема крви

Вештачења су показала да на Зорановим панталонама, патикама и јакни, које је он имао на себи када је пријавио Јеленин нестанак и док је трагао за њом по борчанском насипу, нема трагова Јеленине крви.
- Вештачењем биолошких узорака утврђено је да испод Зоранових ноктију нема Јелениног ДНК. Такође, под ноктима Јелене Марјановић нису нађени туђи ДНК трагови, али на ноктима има мушких трагова. Међутим, на панталонама које је носио у време убиства нађено је блато и мања количина Јеленине крви - преноси извор наводе из оптужнице.
Кума открила у каквом је односу Јелена била са свекрвом. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Место где је убијена Јелена Марјановић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА