Најновије

КАД НЕЋЕ АСАД, ПОБИЋЕ СЕ САМИ: Почиње нови џихадистички рат у Идлибу!

Након убиства високог официра сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ), које су извели припадници једне од водећих група унутар коалиције тзв. "Слободне сиријске армије", дошло је до нових међуџихадистичких сукоба у Идлибу, који прете да захвате целу сиријску покрајину.

ХТШ у Идлибу (Илустрација: Правда)

Штавише, челници ХТШ-а позвали су на рат против Нуралдин ал Зинкија, групе која је одговорна за  убиство Абу Ајмана Ал Масрија и његове жене, који су јуче изрешетани на једном контролном пункту који припада поменутој џихадистичкој групи. Припреме ХТШ-а за напад на ривале, почеле су практично истог тренутка.
Како наводе "опозициони" медији, конвоји ХТШ-а са велики мројем бораца и тешким наоружањем већ су упућени према положајима Нуралдин ал Зинкија на западу покрајине Алепо.  Тензије између две џихадистичко-терористичке групације трају већ пар недеља, а убиство ал Ал Масрија кулминација је која готово извесно води у нови унутарџихадистички рат на територији Идлиба. Последњи велики сукоби у "побуњеничкој" покрајини водили су се средином 2017. године, када је ХТШ дефинитивно преузео превласт у том делу Сирије од ССА. Зашто се Русија противи уласку сиријских снагау Африн, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА