Најновије

ХРВАТИ ВРАЋАЈУ СРБИЈИ ПРЕТУЧЕНЕ МИГРАНТЕ: Протерали са границе 760 избеглица!

У центрима за азил у Србији смештено је око 4.000 миграната, који се у нашој земљи у просеку задржавају девет месеци, што је дуже него раније, кажу у Комесаријату за избеглице и миграције и наводе да Хрватска и Мађарска често са својих граница враћају избеглице у Србију.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Последњи у низу случајева који је уздрмао јавност је протеривање с хрватске границе осмочлане избегличке породице са шесторо деце, од којих најмлађе дете има само годину дана.

Без помоћи

- Нису добили никакву помоћ и провели су целу ноћ напољу на хладноћи. Породица тврди да су покушали да затраже међународну заштиту у Хрватској, али да им то није било омогућено од стране полиције, него да су протерани, те да је један од полицајаца ударио мајку - наводи Тајана Тадић из организације „Аре Yоу Сyриоус“, од које је ова породица миграната усред ноћи затражила помоћ. Према подацима Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила, прошле године забележено је 760 случајева у којима је полиција из Хрватске враћала избеглице у Србију.

Трпе увреде

- Некада их том приликом и претуку, одузму им мобилне телефоне или их на неки начин понизе тако што им вичу увредљиве ствари, узму им само једну патику - наводи Јана Стојановић из Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила.
Да има оних који су из Хрватске враћени с повредама, потврдили су и у Комесаријату за избеглице, где додају и да Србији „враћају“ мигранте који никад нису ни били регистровани у нашој земљи.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Србија друштво са највећом неједанкошћу у Европи?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска полиција хвата 12 илегалних миграната на дан!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА