Најновије

Потпредседник скупштине ГО Нови Београд Милош Кнежевић: Градске власти имају осион однос према градским општинама!

Градске власти имају осион однос према свим градским општинама. Први узрок овоме је статутарна позиција општина у погледу надлежности - каже потпредседник скупштине градске општине Нови Београд из СРС Милош Кнежевић.

Милош Кнежевић (Фото: СРС)

СРС је изашла самостално на ове изборе, што вам даје већу могућност за прављење кампање по мери странке јер нисте приморани на компромисе са евенуталним партнерима, какав програм нудите грађанима? Самосталан наступ на изборима је прилика да политичке партије, поред презентације својих програмских решења, покажу снагу, дисциплину и организациону способност. Српска радикална странка је то и учинила сакупивши потписе за само један дан, чиме смо остварили позицију број два на гласачком листићу предухитривши многе који су себе прогласили "фаворитима". Наш програм се бави проблемима обичног човека. Не нудимо мегаломанске пројекте. Између осталог предлажемо раскид штетног уговора са Апексом (Бус Плус систем) како би се ЈКП ГСП извело из тешке ситуације и тиме побољшао градски превоз,  децентрализацију поступка легализације и преусмеравање тако остварених прихода у локалне општинске буџете а део програма смо посветили решавању проблема малог капацитета предшколских установа.
Какав је био вас однос као локалне власти са градским властима и градоначелником? Градске власти имају осион однос према свим градским општинама. Први узрок овоме је статутарна позиција општина у погледу надлежности. Њиховим свођењем на ниво месне заједнице врши се обесмишљавање локалне самоуправа. Други, у нашем случају сигурно и одлучујући,  подстицај  за овакво понашање јесте чињеница да смо ми једна од ретких општина у Србији где напредњаци нису део владајуће већине.
Шта би били ваши први потези уколико будете део власти у Београду, на којим стварима ћете инсистирати?  Не само први, већ сваки потез власти током четворогодишњег мандата треба да буде усмерен ка реализацији програма. Ми српски радикали партиципирамо у власти већег броја београдских општина и показали смо да је поштен, предан и истрајан рад у спровођењу постављених циљева током кампање оно на чему инсистирамо.
Као потпредседник скупштине ГО Нови Београд како оцењујте понашање власти и опозиције током расправа на седницама? С обзиром да је време предизборне кампање тренутно стање током скупштинских расправа може да се означи као динамично. Председавајући Радован Тврдишић и ја као његов заменик  увек смо у тешкој позицији, јер ипак треба да задржимо одређену дозу непристрасности, а некомпетентне критике овдашње опозиције неретко одлазе усферу  личног. Једна од таквих сцена смо били сведоци на прошлој седници када смо били скоро на граници инцидента. Трудимо се да наш однос према одборничкој мањини буде правичан, знајући да ћемо једнога дана ми бити у њиховој позицији. Овакво поступање Српску радикалну странку чини различитом у односу на републичку власт која се труди да на сваком кораку угњетава опозицију у Народној скупштини, што се нарочито видело приликом усвајања буџета за 2018. годину.
Зашто београђани требају да да дају свој глас СРС? Бирачи  4. марта имају прилику да учине први корак ка успостављању радикално бољег Београда. Оно што препоручује српске радикале је доследност, чињеница да се за нас не могу везати корупционашке и друге афере, чиме се нико сем нас не може похвалити и много пута показана спремност нашег председника проф. др Војислава Шешеља да се жртвује зарад одбране нашег народа и државе. Коначну реч даће грађани, ми њихов избор унапред прихватамо. Шта каже Шешељ о пројекту Београд на води сазнајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Миљаном Дамјановићем кандидатом СРС за градоначелника Београда.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА