Најновије

АМФИЛОХИЈЕ: Посета Марковића Приштини је срамота за Црну Гору! Сахрањивао сам оне које је Рамуш клао...

Архиепископ цетињски и митрополит црногорско приморски Амфилохије изјавио је да је недавна посета премијера Душка Марковића Приштини - срамота за Црну Гору.

Архиепископ цетињски и митрополит црногорско приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Црна Гора је међу првим државама признала једнострано проглашену косовску независност, а митрополит подсећа да је Црна Гора "метох Цетињског манастира".
- Изворни Црногорци су манастирски синови. Међутим, то што је она постала метох, а Црногорци манастирски синови, то је благодарећи Метохији, благодарећи Пећкој патријаршији, коју је ослободио краљ и господар Црне Горе Никола Петровић 1912. године и за коју су хиљаде Црногораца жртвовали своје животе - навео је митрополит на промоцији књиге "Манастирски синови", Илије Лакушића.
Како преноси портал РТЦГ, митрополит је рекао да то није и никада не би урадила Црна Гора, већ актуелна власт која се одричце Метохије "правећи границе".
- Ја сам сахрањивао оне које су (Рамуш Харадинај) и његова дружина поклали по Метохији 1999. године, а код њега је, ево, ових дана био наш премијер - рекао је митрополит Амфилохије.
То је, казао је, тужно и јадно, те да се ништа срамније у историји Црне Горе није догађало од тога што се данас догађа са Метохијом, са Пећком патријаршијом, са Дечанима и са споменом онога који су себе жртвовали за ослобођење Метохије.
Прочитајте ОВДЕ ко стоји иза трговине територијама између Подгорице и Приштине?
Извор: РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амфилохије: Бојим се да Вучићева политика води издаји Србије!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА